Instagram/doyouwannafeelgood
StoryEditor

Princezná Diana. Akou bola matkou? Synovia sa rozhovorili!

31.08.2017, 10:30
Celebrity
Už 20 rokov ubehlo odvtedy, čo tento svet opustila všetkými milovaná princezná Diana. Pri tejto príležitosti sa jej synovia William a Harry rozhovorili úprimne nielen o jej smrti, ale aj o tom, akou bola Lady matkou...

Britskí princovia William a Harry dodnes ľutujú, že posledný rozhovor s ich matkou princeznou Dianou bol príliš rýchly a zúfalo uponáhľaný, píše hnonline.sk. Ten deň si princovia užívali zábavu so svojimi bratrancami v Balmorale v Škótsku."Harry a ja sme boli extrémne nedočkaví, aby sme sa rozlúčili, povedali jej 'uvidíme sa neskôr'. Keby som vtedy tušil, čo sa stane, určite by som nebol taký ľahostajný", povedal William. Princ si posledné slová svojej matky pamätá, ale odmietol ich povedať na kameru, uvádza hnonline.sk. V interview pre ITV uviedol princ Harry, že si bude do konca života vyčítať "aký krátky ten rozhovor bol."

Ako píše britská televízia BBC pri príležitosti blížiaceho sa výročia smrti princeznej Diany pripravila dokument, v ktorom sa o nej otvorene rozhovorili obaja princovia. Spomínajú v ňom na ňu ako na milujúcu mamu, ktorá mala svoje zvláštnosti a bola vraj veľmi zábavným rodičom, napriek svojmu postaveniu. "Bola skrz naskrz úplným dieťaťom. Hovorila mi:'Hnevaj, ako chceš. Ale nikdy sa nenechaj chytiť'," rozpráva v dokumente princ Harry. 

Hnonline.sk uvádza, že podľa princa Williama bolo pre Dianu najzábavnejšie privádzať chlapcov do trápnych situácií. "Raz, keď som prišiel domov zo školy, zariadila, aby u nás na schodoch čakali modelky Cindy Crawfordová, Christy Turlingtonová a Naomi Campbellová. Mal som asi dvanásť alebo trinásť a mal som ich plagáty na stene v izbe. Pamätám si, že som očervenel, nevedel čo povedať a potom som snáď zakopol na schodoch. Milovala, keď nás mohla uvádzať do trápnych momentov," spomína William. "Pre mňa a pre Williama bola proste tou najlepšou matkou, akú sme mohli mať," povedal princ Harry. "Bolo to ťažké a ťažké to bude aj naďalej, nie je dňa, kedy by sme si nepriali, aby bola opäť s nami". V relácií prechádzajú obaja princovia fotoalbum s fotografiami z detstva, z ktorých mnohé sa dostali do povedomia verejnosti až po uverejnení dokumentu. "Chceli sme, aby jej dedičstvo žilo v našej práci a cítime, že toto je správna cesta, ako to urobiť," uviedol princ William s tým, že účasť v relácii bola nielen znepokojujúca, kvôli surovosti spomienok, ale bola tiež liečivým procesom, dodáva hnonline.sk. 

Princezná Diana bola milovanou princeznou aj vďaka svojej obrovskej láske k filantropii. Pomáhala, kde sa dalo, pretože chápala, že sa život nekončí za múrmi paláca a takto to videli aj obaja princovia. Bojovala v kampaniach proti AIDS či chudobe. Aj vďaka tomu ostane v srdciach mnohých ľudí navždy.

Lady Diana zomrela 31. augusta 1997 pri ťažkej dopravnej nehode v Paríži vo veku 36 rokov so svojim údajným milencom, ktorým bol Dodi al-Fayed. O smrti princeznej sú známe rôzne konšpiračné teórie a ani dnes ju nemožno pokladať za vyriešenú, pretože vo vzduchu lieta veľké množstvo otáznikov. V tom čase mal William 15 a Harry 12 rokov. Princ Harry v dokumente potvrdil, že spomienky na Dianu sú stále veľmi živé a citlivé.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 10:16