StoryEditor

Prehľad ponuky poistenia právnej ochrany na trhu

25.10.2004, 00:00

D.A.S. poisťovňa právnej ochrany
* Právna ochrana motorového vozidla
-- Ide o presadzovanie právnych záujmov súvisiacich s prevádzkou motorového vozidla, ktorého evidenčné číslo je uvedené v poistnej zmluve.
-- Chránený je vlastník, prevádzkovateľ, nájomca a držiteľ vozidla, ktorý poistnú zmluvu uzatvoril, každý oprávnený vodič vozidla a cestujúci vo vozidle.
* Právna ochrana vodiča motorového vozidla
-- Cieľom je presadzovanie právnych záujmov poistenej osoby, ktoré súvisia s riadením motorového vozidla.
-- Chránený je vodič uvedený v poistnej zmluve, ale iba pri vedení motorového vozidla, ktoré nie je v jeho vlastníctve a nie je jeho držiteľom alebo prevádzkovateľom. Ďalej zamestnanec poistenej právnickej osoby, uvedený v poistnej zmluve, ktorý pracuje ako vodič, a to pri výkone pracovných činností.
* Právna ochrana rodiny
-- Ide o presadzovanie právnych záujmov, ktoré súvisia s hnuteľným majetkom rodiny a s jej jednotlivými členmi.
-- Chránená je osoba, ktorá poistnú zmluvu uzatvorila, ďalej jej manžel alebo manželka, druh alebo družka, deti do 26. roku života, pokiaľ sú slobodné a nemajú pravidelnú zárobkovú činnosť, osoby v opatrovníctve alebo v pestúnskej starostlivosti. Podmienkou je, že sú uvedené v zmluve a žijú v spoločnej domácnosti. Chránené môžu byť aj pomocné sily v domácnosti, avšak len v prípade poistných udalostí spojených s výkonom ich pracovných povinností v tejto domácnosti.
* Právna ochrana v nájomných, vlastníckych a susedských vzťahoch
-- Ide o presadzovanie právnych záujmov poistenej osoby, ktoré súvisia s vlastníctvom alebo nájmom nehnuteľnosti uvedenej v zmluve, ktorú sama užíva alebo v nej býva. Predmetom poistenia môže byť aj garáž.
-- Chránená je osoba, ktorá zmluvu uzatvorila a jej manžel alebo manželka, druh prípadne družka a deti do 26 rokov, ak nemajú stály príjem. Musia byť však uvedení v zmluve a žiť spolu v jednej domácnosti.
* Právna ochrana v pracovnoprávnych vzťahoch
-- Týka sa to presadzovania právnych záujmov poistených osôb, ktoré súvisia s činnosťou, ktorá sa vykonáva v rámci pracovnoprávnych vzťahov.
-- Chránený je zamestnanec uvedený v zmluve, a to len pri činnostiach v rámci pracovnoprávnych vzťahov.
* Právna ochrana podnikateľov
-- Cieľom je presadzovanie právnych záujmov podnikateľa pri výkone jeho podnikateľskej činnosti.
-- Chránené sú osoby uvedené v poistnej zmluve, právnické alebo fyzické osoby zapísané v obchodnom registri, ďalej osoby, ktoré podnikajú na základe osobitných predpisov a osoby v pracovnoprávnom vzťahu s poistníkom pri výkone pracovných činností.

Generali Poisťovňa
* Právna ochrana majiteľa motorového vozidla
-- Ide o presadzovanie právnych záujmov súvisiacich s prevádzkou motorového vozidla, ktorého evidenčné číslo je uvedené v poistnej zmluve.
-- Chránený je vlastník, držiteľ, prevádzkovateľ vozidla, ako aj vodič automobilu, uvedený v poistnej zmluve a spolucestujúce osoby.
* Právna ochrana vodiča
-- Predmetom poistenia je presadzovanie právnych záujmov klienta, ktoré súvisia s vedením automobilu.
-- Poistná ochrana je obmedzená iba na osobu vodiča a na škodu, ktorá vznikne priamo jemu.

UNIQA poisťovňa
* Právna ochrana rodiny
-- Predmetom poistenia je presadzovanie právnych záujmov, ktoré súvisia s majetkom rodiny a s jej jednotlivými členmi.
-- Chránená je osoba, ktorá zmluvu uzatvára, a ostatní členovia rodiny, ktorí žijú s klientom v jednej domácnosti.
* Právna ochrana vlastníka motorového vozidla
-- Ide o presadzovanie právnych záujmov, ktoré súvisia s prevádzkou motorového vozidla, ktorého evidenčné číslo je uvedené v poistnej zmluve.
-- Chránený je vlastník a oprávnený držiteľ motorového vozidla, ďalej oprávnený vodič automobilu a spolucestujúci.
* Právna ochrana vodičov
-- Predmetom poistenia je presadzovanie právnych záujmov klienta, ktoré súvisia s vedením motorového vozidla.
-- Chránený je vodič pri vedení motorového vozidla, ktoré nie je v jeho vlastníctve, nie je jeho držiteľom alebo prevádzkovateľom.
* Právna ochrana podnikateľa
-- Predmetom poistenia je presadzovanie právnych záujmov, ktoré súvisia s podnikateľskou alebo s inou zárobkovou činnosťou.
-- Chránený je podnikateľ, ktorý vykonáva zárobkovú činnosť na základe živnostenského listu alebo iného oprávnenia, ako aj osoby zapísané v obchodnom registri.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 04:37