Evita magazín
StoryEditor

Treba kráčať za svojimi snami, Antónia Lukačínová

21.01.2017, 11:00
Životný štýl
Jej meno poznajú Dalajláma, Beyoncé, Christina Aguilera, Meryl Streep či Justin Timberlake. No súkromný let zabezpečovala aj prominentnej čivave. Rodáčka z Prešova patrí v leteckom odbore medzi elitu.

Svoje prvé peniaze si zarobila zbieraním opadaných jabĺk u starých rodičov, keď mala osem rokov. Neskôr brigádnicky umývala okná na benzínovej pumpe, počas vysokej školy pracovala pre marketingové a promo agentúry, no a vďaka dobrým výsledkom dostala ponuku ísť pracovať na marketingové oddelenie medzinárodnej spoločnosti do Prahy.

Dnes stojí na čele vlastnej medzinárodnej, mimoriadne úspešnej spoločnosti. „Išlo o akúsi zhodu náhod. Po škole som narazila na začínajúcu leteckú spoločnosť, ktorá sídlila v Prahe. Potom všetko nabralo extrémne rýchly spád,“ spomína na svoje začiatky v oblasti letectva a plánovania nákupu luxusných letov a ich prevádzkovania z Čiech do celého sveta. Keďže v tom čase sa obchodné letectvo v našich zemepisných šírkach ešte len formovalo, hodnotí toto obdobie ako mimoriadne náročné. „Vtipné je, že dovtedy som lietadlom vôbec neletela a súkromné luxusné lety som poznala len z televízie v podobe Air Force One, aký má americky prezident,“ prezrádza mladá podnikateľka, ktorá v sebe prirodzený obchodný talent rozhodne nezaprie. Už po pár týždňoch sa jej totiž podarilo predať prvý let pre klienta zo zahraničia za takmer 70-tisíc dolárov. „Keď som pred šiestimi rokmi zakladala vlastnú firmu, nemala som žiadne veľké ambície. Mojím cieľom bolo rozbehnúť spoločnosť, ktorá mi umožní pokračovať v práci, ktorá ma baví a napĺňa. Iste, som hrdá na to, že za pár rokov existencie si našu prácu vážia klienti z Európy, Anglicka, Kanady, USA či Ruska.“

Dalajláma má rád sladké
„Každá z pracovných skúseností ma niekam posunula. Mnohé projekty si vyžadovali veľa cestovania, takže za pár rokov som precestovala veľkú časť sveta. Iné si zas vyžadovali stále nové vedomosti, ktoré som musela za veľmi krátky čas nasať a doštudovať. Čo je však asi najviac rozhodujúce, doteraz som mala veľké šťastie na ľudí,“ hovorí Antónia, ktorá vďaka dlhodobým zmluvám zabezpečovala lety pre desiatky osobností z hudobného aj filmového sveta. Veľakrát získala zmluvy na niekoľkomesačné turné spevákov po celej Európe, pre hercov a na filmové festivaly.
„Diskrétnosť je u nás na prvom mieste, no to, že Beyoncé je absolútne krásna a živelná žena, sa jej uprieť nedá ani na palube lietadla. Zabezpečovala som pre ňu pár letov, vždy bola veľmi milá, príjemná a vďačná. Vážila si našu starostlivosť.“ Lety pre dalajlámu do ČR a SR Antónia zabezpečovala viackrát. „Dalajláma nemal žiadne špeciálne požiadavky, je známy svojou skromnosťou a striedmosťou. Servírovali sa rôzne zeleninové pokrmy, no a dôležité bolo mať hlavne dostatok horúcej vody. Tú pili počas celého letu všetci mnísi, ktorí s ním cestovali. Z predchádzajúcich letov sme vedeli, že dalajláma má rád sladké, ale nič špeciálne nepožadoval,“ prezrádza Antónia, ktorej prítomnosť si na palube dalajláma vždy špeciálne želal.

Recept na úspech
„Myslím, že univerzálny recept na úspech neexituje,“ zamyslí sa majiteľka Media Tribune. „Mne sa osvedčilo pracovať, vzdelávať sa, cestovať a chodiť s otvorenými očami a ušami. Byť pracovitá, systematická a predovšetkým vytrvalá. Treba si uvedomiť, že úspech nepríde zo dňa deň, ak ste nevymysleli niečo úplne prevratné... Ak má však človek svoje sny, rozhodne treba ísť sa nimi. Držať sa ich a vytrvalo kráčať za svojimi cieľmi. Na druhej strane stáť nohami pevne na zemi, ale nevzdávať sa pri prvých neúspechoch.“ Má šťastie, že pracuje v odvetví, ktoré ju zaujíma a baví aj po rokoch, dáva jej možnosti neustále sa vzdelávať a cestovať, či už za klientmi alebo po svetových výstavách. Navyše, pracovať pre vlastnú firmu jej poskytuje obrovskú slobodu, možnosť vybrať si ľudí, s ktorými chce pracovať, mať priestor na sebarealizáciu a flexibilitu, čo využíva hlavne teraz, keďže má dvadsaťmesačného synčeka.

Čas na prácu aj rodinu
Mladá podnikateľka o sebe tvrdí, že je pomerne konzervatívna. Uprednostňuje klasické hodnoty, akými sú rodina, priatelia a dlhodobé vzťahy, či už v práci alebo v súkromí. Veľmi rada cestuje, miluje filmy, relax pri golfe, no a pri dobrej káve si vie rovnako dobre oddýchnuť v Prahe, v Paríži alebo v Košiciach. „Moja cestovateľská duša sa cíti dobre takmer všade, ale doma to je naj. Milujem sviatky a oslavy. Pochádzam z piatich súrodencov, takže keď sa všetci stretneme u rodičov a každý z nás prinesie svoju ratolesť, hneď sme ako v Taliansku,“ smeje sa Antónia, ktorá každý svoj deň začína už spomínanou kávou a raňajkami s manželom a so synom. Neskôr nasleduje bežný pracovný ruch, telefonáty, e-maily, stretnutia a vedenie školení, ktoré organizuje. Ale! Po 16. hodine je jej čas vyčlenený výlučne pre rodinu. „Odkedy som sa stala mamou, musela som trochu ubrať a spomaliť, keďže dovtedy som pracovala aj 14 hodín denne. Dnes si čas strávený v práci prísne strážim, napriek tomu, že ju zbožňujem.

Tento článok ste mohli nájsť aj v aprílovom Evita magazíne 2016.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 08:49