pixabay.com
StoryEditor

Nástenka vašich prianí. Dávajte si pozor na to, čo si želáte

03.01.2017, 15:00
Životný štýl
Aj vy často snívate? Predstavujete si tie krásne veci, ktoré by ste chceli zažiť, vidieť, chytiť. Vo vašej hlave sa rodí množstvo myšlienok a predstáv. Ale je to zatiaľ len vo vašej mysli. Na to, aby to bolo ešte silnejšie, musíte posunúť premýšľanie do vizualizácie vašich snov.

„Všetko najprv vzniká v našej mysli a až potom v našom živote“, tvrdí úspešná a populárna lektorka, koučka a spisovateľka Renata Kronowetterová.

Vizualizujte si vaše sny, predstavy, myšlienky. Nech nie sú len vo vašej hlave, ale sú takpovediac „reálne“ pred vami. Nech ich vidíte a máte stále na pamäti. Odborníci túto vizualizáciu volajú „Nástenka vízií“. Pretože si tak povediac do jednej nástenky zhromaždíte všetky veci, o ktorých zatiaľ iba snívate. Mnohým z vás sa určite stalo, že ste o niečom snívali tak silno a intenzívne, až sa to jedného dňa splnilo.

Paulo Coelho známy autor mnohých bestsellerov povedal : „Ak po niečom veľmi túžiš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol.“ Verte tomu, že sa to naozaj dá. Nemôžete však o tom pochpybovať ani na sekundu.

Dávajte si však pozor na to, čo si želáte. Funguje to aj opačne. Vesmír totiž nepozná zápor. Určite sa vám to stalo, a nie raz. Napríklad v škole ste si v duchu dookola opakovali „Nie nech si len nevyberiem otázku číslo 5, alebo len nech ma nevyvolá.“ Je to taká silná predstava, že ju k sebe naozaj pritiahnete, lebo na ňu intenzívne myslíte. A preto, ak sa nabudúce budete chcieť uchrániť pred tým, čo nechcete, opakujte si radšej to, čo chcete.

„Úspešní ľudia majú jednu vec spoločnú, a tou je zameranie pozornosti. Či už sú to špičkoví športovci, alebo napríklad úspešní podnikatelia, všetci vedia presne, čo chcú a kam v živote smerujú.“ Renata Kronowetterová

Nástenka vízií je veľmi dobrý nástroj na zameranie vašej pozornosti. Aby ste sa mohli plne orientovať na to, čo chcete v živote dosiahnuť. Či už ide o kariérny postup, o životnú lásku alebo aj o červené Ferrari či dovolenku na Bali.

Nástenku si zostavujete vy sami. Môže ísť o fotografie, obrázky, nálepky alebo o citáty, či afirmácie- silné, emotívne, výstižné slová. Takto si jednoducho v sebe navodíte pocity, akoby sa vaše sny už stali skutočnosťou. Musíte však presne vedieť, čo chcete a sústrediť sa na to. Podvedome budete konať tak, ako ste si naplánovali a nič vás nezastaví vo vašom cieli. Vaša nástenka musí byť niečo silné, že keď sa na ňu pozriete, budete šťastní, budete sa v nej vidieť a navodíte si ten krásny pocit.

Je len na vás, akú nástenku si vytvoríte, niekto má rád intimitu a svoju mini nástenku si vytvorí v diári, alebo v zošite, ktorý má stále so sebou. Ľudia často používajú aj chladničku, obraz, či väčšiu nástenku. Zvoľte si, čo vám vyhovuje. Dôležité však je, mať ju stále na očiach, pozerať sa na ňu a predstavovať si svoje ciele a túžby, už nie len v hlave, ale aj vizuálne.

Keď si budete nástenku vytvárať urobte si pohodičku, pustite si obľúbenú hudbu, zapáľte si sviečku, spravte si kávičku. Niečo, pri čom ste šťastní. Musíte poznať svoje ciele, čo chcete. Pripravte si fotografie, obrázky, ktoré vo vás vzbudzujú šťastie, niečo, po čom túžite. Použite tiež afirmácie a majte svoje sny stále na očiach.

Dajte si však pozor na to, čo kde rozmiestňujete, lebo aj na tom záleží :)

Prajeme Vám v novom roku, aby sa Vám splnili aj tie najtajnejšie priania, práve z vašej nástenky. Veľa šťastia!

V Motivačnom diári od Evity si môžete taktiež vytvoriť svoju nástenku vízií.
Evitapress

​​A ak by ste si nástenku vízií chceli vytvoriť aj pod odborným vedením, tak vyskúšajte interaktívny workshop, kde sa dozviete veľa užitočných informácií - aj ako používať zákon príťažlivosti v praxi a naučíte sa aj mnoho ďalších mentálnych techník. Tu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:40