Instagram/Keira Knightley
StoryEditor

Ísť do práce pár týždňov po pôrode je hlúposť, hovorí Keira Knightley

15.07.2017, 09:00
Životný štýl
Autor:
iDnes
Herečke Keire Knightley (31) sa nepáči, že ženy vo Veľkej Británii musia po pôrode veľmi skoro nastúpiť do práce, aby mohli uživiť svoje deti. Starať sa o dieťa je drahá záležitosť a len veľmi bohaté ženy tak nemusia hneď pracovať. Väčšina žien však nechce prísť o peniaze, ktoré sú potrebné pre chod domácnosti a starostlivosť o dieťa.

Ženy v Británii musia pár týždňov po pôrode odložiť dieťa do jaslí, alebo ho zveriť opatrovateľke, aby sa mohli vrátiť späť do práce. A Keiru to rozčuľuje.

Britky môžu byť doma s dieťaťom po dobu desiatich mesiacov, ale len šesť týždňov po pôrode majú nárok na 90% svojej mzdy, potom sa príspevok rapídne prepadne, a preto sa ich veľa vracia do práce.

"Šokuje ma, koľko stojí v Británii starostlivosť o dieťa," zverila sa herečka v rozhovore pre magazín Harper Bazaar. Až po narodení svojho dieťaťa ešte len zistila, čo všetko je potrebné zaobstarať a koľko peňazí to stojí, píše idnes.cz.

Herečka porodila dcéru Edie minulý rok v máji a priznáva, že si uvedomuje, aké veľké šťastie má, že nemusela hneď nastúpiť do práce a vďaka dobrému finančnému zabezpečeniu sa mohla starať o dcéru.

"Byť každý deň so svojím dieťaťom je úžasné. Je to nezabudnuteľné a nemali by sme sa o také chvíle pripravovať. Sme predsa ich matky. Kým ale ženy nebudú v Británii lepšie platené, budú musieť chodiť do práce a deti ich uvidia menej často. Ísť do práce hneď pár týždňov po pôrode je jednoducho hlúposť, "pokračovala.

Posťažovala si tiež na to, že v Hollywoode sa každý blázni po dokonalej postave a spoločnosť to vyžaduje od žien hneď po pôrode. Novopečené matky sa tak zameriavajú na to, aby čo najrýchlejšie zhodili prebytočné kilá a za každú cenu vyzerali rovnako ako pred tehotenstvom. "Ja sa takémuto tlaku rozhodne nepoddávám," dodala Knightley.

Materskej dovolenke v zahraničí sme sa venovali aj v našej tabu téme v decembrovom čísle Evita magazínu. 

​Herečka Keira Knightley je známa hlavne z filmu Piráti Karibiku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:31