pixabay.com
StoryEditor

Výskum: 15 milencov je príliš, sedem akurát, len jeden známkou konzervatívnosti

10.08.2016, 14:45
Životný štýl
Počet sexuálnych partnerov je citlivá téma, ale názor na to, koľko je "moc" alebo "málo", má každý. Na to, aké čísla by si u svojich milých predstavovali muži a aké ženy, sa pýtali autori britského prieskumu. Zaujímavé je, že výsledky sa príliš nelíšili.

Až sa vás priateľ alebo priateľka spýta, koľko sexuálnych partnerov ste mali, možno budete chcieť číslo trochu upraviť. Aspoň v prípade, že ste boli v niektorom období svojho života trochu promiskuitní, uviedol britský Daily Mail. Cituje pritom výsledky štúdie, ktorú si objednala britská sieť lekární Superdrug, ako píše idnes.cz.

Väčšina heterosexuálnych žien by si podľa nej priala, aby ich partner mal skúsenosť s maximálne 15 milenkami. Heterosexuálni muži by u žien zniesli len 14 predchádzajúcich sexuálnych partnerov. To, že sa horná hranica u jednotlivých pohlaviach príliš nelíši, podľa autorov prieskumu indikuje, že práve v tomto prípade dvojaký meter neplatí a že málokto túži po príliš skúsenom partnerovi.

Ideálny počet, ktorý respondenti udávali, je potom takmer dvakrát nižší. Muži po ženách požadujú v priemere 7,5 sexuálnych partnerov, ženy by si u mužov predstavovali priemerne 7,6 predchádzajúcich mileniek. Dolnú hranicu potom u žien tvorí 1,9 partnera; pánom by ženy "povolili" 2,3 partnerky. Tí, ktorí mali sex s menej ľuďmi, už sú podľa opýtaných príliš konzervatívni.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 06:52