Kylie Minouge sa dnes už usmieva, prekonala ťažkú chorobu. Snímka: SITA
StoryEditor

Kylie Minouge odhalila svoje pocity po prekonaní rakoviny

26.02.2016, 13:45
Zdravie
Speváčka Kylie Minogue (47) oslavuje desať rokov bez rakoviny prsníka. Priznala, že mala pred rokmi veľký strach z toho, že liečba nebude úspešná a zomrie.

Keď sa potom z choroby vyliečila, prišla obrovská úľava a najskôr neverila, že to nie je len sen, ako píše idnes.cz.

"Najprv prišli slzy, potom obrovská úľava a vďaka. Neverila som, že som naozaj zase zdravá, "oznámila Kylie po desiatich rokoch od vyliečenia.

"Je moc smutné, koľko ľudí kvôli rakovine prišlo o život. A moja vďaka, ktoré odkazujem lekárom, ktorí mi pomohli, nie je dostatočné. Nedokážem vyjadriť, ako veľmi som im vďačná," pokračovala Minogue v rozhovore pre britský server Daily Mail.

Nejaký čas sa po úspešnej liečbe bála, aby sa rakovina nevrátila. Dôležité je podľa speváčky myslieť pozitívne a nepripúšťať si, že by choroba mohla znova zaútočiť.

Bol to veľký šok

Keď Kylie zistili v roku 2005 rakovinu prsníka, mala 36 rokov a prežívala jedno z nešťastnejších období v živote. Zrovna sa pripravovala na svetové turné a žila s francúzskym hercom Olivierom Martinezom. Rakovina pre ňu bola veľkým šokom.

"Ženy ma vtedy zastavovali na ulici a odovzdávali mi svoje pocity. Mnohé z nich tiež bojovali s rakovinou a vraveli mi, ako počas liečby trpia. Bola som si s nimi veľmi blízka," prezradila ďalej v rozhovoru.

Veľkou oporou jej v čase choroby bola sestra Dannii a jej vtedajší partner Olivier. "Veľmi som o ňom na verejnosti nehovorila. Musím ale povedať, že mi veľmi pomáhal a bol moc statočný," doplnila speváčka s tým, že všetkým chorým ženám drží palce, aby rakovinu porazili. A zároveň apeluje na všetky ženy, aby nepodceňovali prevenciu a pravidelne chodili k lekárovi na kontrolu.

Kylie Minouge hovorí o chorobe pre televíziu BBC:

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 06:20