StoryEditor

Na svete je posilovňa pre tvár. Novinka omladí pleť

27.04.2015, 09:54
Zdravie
Autor:
idnes. cz

Posilňujeme brucho, ruky, nohy, boky, dokonca panvové dno, ale na jednu časť tela zvyčajne zabúdame. To je myšlienka, ktorá stojí za čím ďalej populárnejším trendom - posilňovaním tváre. Znie to čudne, ale lektorky, ktoré sa na to zameriavajú, sľubujú vypnutú pleť a mladšiu vizáž. "Máme päťdesiatsedem tvárových svalov. Tréning je pre ne rovnako dôležitý ako pre zvyšok tela. Prečo skončiť pri krku?" povedala serveru DNAinfo Kate Gyllenhaal, jedna zo zakladateliek mladého newyorského štúdia Skin Gym.

V netypickom fitness centre sa spolu s kamarátkami Rachel Lang a Heidi Frederick rozhodli ukázať ďalším ženám, ako také cvičenie funguje. Zmyslom tréningu je podľa nich preťahovanie aj formovanie tvárových svalov; tvár by potom mala vyzerať sviežo a mladistvo. "Keď cvičíte správne a pravidelne, dočkáte sa výsledkov. Platí to aj pre svaly tváre," hovorí Lang.

Tvárový tréning je veľmi podobný bežnému cvičeniu. Začína sa klasicky rozcvičkou - pri pätnásťminútovom kruhovom tréningu sa používajú rôzne pomôcky a opakujú sa pohyby, ako je zdvíhanie obočia alebo špúlenie pier. Nasleduje polhodinová masáž tváre. "Je to cvičenie, ale vlastne ho robíme za vás," podotýka Lang s úsmevom. Cvičenie, ktoré využíva svaly v tvári, je hitom, ale nie je to novinka. Objavuje sa v rôznych variantoch a pod rôznymi názvami - napríklad "tvárová joga" alebo "tvárová gymnastika".

idnes.cz

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:00