Pinterest/forher
StoryEditor

Len 15-ročná baletka tancuje s amputovanou nohou

13.10.2016, 16:00
Príbehy
Pred operáciou sa veľmi bála, že už nebude môcť nikdy tancovať. Gabi Shull sa ale nikdy nevzdala a je pre mnohých z nás veľkou inšpiráciou. Pozrite si nasledujúce video, ako to zvláda.

Gabi Shull bojovala so zákernou chorobou, po ktorej jej museli amputovať časť nohy. Osteosarkóma je druh rakoviny kostí, ktorá ovplyvnila jej koleno, uvádza časopis Pop Sugar. Vďaka revolučnej operácii jej boli lekári schopní znovu pripojiť protetickú nohu, ktorá umožnila Gabi pokračovať v jej tanečnej kariére.

Gabi mala len 9 rokov, keď spadla počas korčuľovania na ľade a poranila si koleno. Po týždňoch mala stále podliatiny a opuchy a tak išla do nemocnice na röntgen. Lekári jej vtedy nečakane zistili rakovinu v kolene, píše Daily Mail.

Mala obavy, že nebude môcť znova tancovať, ale lekári prišli na neobvyklé riešenie.

Po odstránení jej kolenného kĺbu, chirurgovia vrátili jej nohe plný rozsah - 180 stupňov. Protéza nohe umožní fungovať ako koleno. Keď Gabi vystrie nohu do špičky, protéza je rovná a keď chodidlo ohne do flexu, protéza sa tiež ohýba. "Je to jedinečný chirurgický zákrok," povedala Gabi pre magazín People. "Nie je to pre každého, ale pre mňa určite."

O päť rokov neskôr, Gabi stále tancuje hip-hop, jazz a taktiež súťaží so svojimi zdravými rovesníkmi. Je tiež národnou hovorkyňou pre Truth 365, organizácia povedomia o rakovine pre deti. "Všetko, čo robí, by urobila aj keby nemala rakovinu," povedala Gabina matka, Debbie Shull. "Žije si svoj život, ako keby sa nič nestalo."

Tancuj naďalej, Gabi!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pribehy, menuAlias = pribehy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:07