StoryEditor

Z obéznej ženy na štíhlu krásavicu. Ako to dokázala?

28.01.2016, 04:00
Príbehy
Prekonala samu seba a vďaka svojej pevnej vôli zatočila s prebytočnými kilogramami.

Klobúk dole. Dvadsaťpäťročnej Tilly Cutlerovej sa podarilo niečo, s čím doteraz zápasí množstvo ľudí. Konečne sa môže pozerať na seba do zrkadla bez toho, aby si zakrývala oči. Už sa za seba nehanbí, má totiž postavu, po ktorej vždy túžila. Ale čo je najhlavnejšie, má pevné zdravie.

Vážila rovnako ako slonie mláďa


Pred niekoľkými mesiacmi bola na tom mladá žena veľmi zle. Pri svojej nadváhe ledva vedela chodiť, vážila totiž toľko, čo slonie mláďa. Pre nadrozmernú veľkosť oblečenia sa skrývala pred svetom. Mohla za to jej závislosť k jedlu. Milovala hamburgery, hranolčeky, pizzu a čokoládu, ktorú si dopriala každý deň, ako píše mirror.co.uk. Nezdravé stravovacie návyky a nedostatok pohybu ju doviedli až k veľkej nadváhe.

Všetko sa to odštartovalo v čase, kedy začala chodiť na vysokú školu. Už vtedy pila veľa sladených nápojov a uprednostňovala jedlá z rýchleho občerstvenia. Niet sa čomu čudovať, keď sa ručička na váhe závratnou rýchlosťou pohybovala smerom nahor. Jej jedálniček sa však bohužiaľ nezmenil ani v manželstve. Ani jej manžel si nevedel odpustiť rýchle občerstvenie a vychutnával si ho tak často, ako len mohol. Najväčšou chybou bolo, že u nich neexistovala domáca kuchyňa. Chodievali sa najesť mimo domu a hamburgery a hranolčeky mávali aj štyrikrát do týždňa. Samozrejme, nesmel chýbať sladký dezert.


 

Pomohli jej sociálne siete


Jedného dňa spravila Tilly radikálny krok. Značne totiž trpela jej psychika. V každom jednom oblečení sa cítila zle. Uzatvárala sa do seba, do svojho vnútorného sveta, v ktorom bola nespokojná. Prešla na zdravšie stravovanie, dala zbohom fastfoodu a začala viac chodiť. Chcela sa dostať do nového, štíhleho sveta. Nikdy by si však nepomyslela, že jej pomôžu sociálne siete. Začala na nich zdieľať svoje fotografie a dojmy z chudnutia a získala veľkú podporu od množstva fanúšikov a obdivovateľov. Vďaka nim bola silnejšia a hlavne mala motiváciu. Nakopla ju tiež fotografia z obézneho obdobia, kde mala veľké brucho. Aj tá jej pomohla vydržať na tejto náročnej a dlhej ceste chudnutia.

Tilly bola prekvapená, ako ju ľudia na sociálnych sieťach podporujú a píšu samé pozitívne komentáre. Aj vďaka tomu sa zmenil jej život k lepšiemu. Za 36 týždňov schudla desiatky kilogramov. Jej postava i vzhľad sa tak zmenili, že ju dnes už málokto spoznáva.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pribehy, menuAlias = pribehy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:26