Tento zvyk má určitý dôvod.dreamstime
StoryEditor

Čo symbolizujú prsty našich rúk: Prečo si navliekame snubný prsteň na prstenník ľavej ruky?

02.05.2024, 13:28
Životný štýl

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo si SNUBNÝ PRSTEŇ navliekame na prstenník ľavej ruky? Nie je to výmysel dnešnej doby – tento zvyk má určitý dôvod.

Urobte si malý test a všetko vám razom bude jasné. Najskôr otvorte dlane, otočte ich k sebe a spojte ich – prst na prst. Všetky prsty nechajte natiahnuté, iba prostredníky skrčte tak, aby sa navzájom dotýkali kĺbmi.

PALCE

Predstavujú našich rodičov.

Pokúste sa oddeliť palce od seba. Ide to, pretože palce predstavujú našich rodičov a my sa od nich skôr či neskôr oddelíme. Odsťahujeme sa, začneme žiť svoj život.

UKAZOVÁKY

Predstavujú našich súrodencov.

Teraz palce opäť spojte a pokúste od seba oddeliť ukazováky. Rovnako ako v prípade palcov to pôjde. Aj naši súrodenci od nás časom odídu, alebo my odídeme od nich. Založíme si vlastné rodiny a budeme žiť po svojom.

PROSTREDNÍKY

Predstavujú nás samých.

Vy ste pevný bod vášho sveta. Majte preto prostredníky stále pevne spojené, kĺb na kĺb.

PRSTENNÍKY

Predstavujú nášho životného partnera.

Pokúste sa rozpojiť prstenníky bez toho, aby ste prerušili spojenie ďalších prstov. Nejde to. Nerozpojené prsty tvoria niečo pevné, pri troche fantázie uzatvorený kruh – a ten odjakživa symbolizuje bezpečie. S partnerom sa predsa cítime v bezpečí, a preto si ho chceme vziať, mať s ním deti a žiť šťastný a naplnený život. A prečo sa ocitne snubný prsteň práve na ľavej ruke? Svoj cit uchovávame v srdci a tomu je bližšie ľavá ruka.

MALÍČKY

Predstavujú naše deti.

Teraz už len tak z princípu vyskúšajte rozpojiť malíčky, ktoré predstavujú vaše deti. Podarí sa vám to, rovnako tak ako pri rodičoch a súrodencoch. Deti sa raz s domovom rozlúčia a zariadia si svoj vlastný život, veď to je cieľ našej výchovy. Ale náš partner symbolizovaný prstenníkom by tu mal pre nás zostať navždy..

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 09:34