Je nutné meniť spodnú bielizeň každý deň?dreamstime
StoryEditor

Výmena spodnej bielizne raz za pár dní? Príležitostne áno, no len v prípade, že váš deň vyzeral takto

08.04.2024, 09:00
Životný štýl

K základnej hygiene bez pochyby patrí aj pravidelná výmena oblečenie a obzvlášť spodnej bielizne. Väčšina žien si ju mení denne. No nie je to nevyhnutné. Nohavičky si pokojne nechajte aj dva dni po sebe, no len za predpokladu, že počas týchto dní nebudete veľmi aktívne.

Pre zdravie vašich intímnych partií je určite dôležité aj to, z akých materiálov je vaša spodná bielizeň vyrobená. Syntetické vlákna toho znesú oveľa menej než bavlnené.

Tak ako často?

Myslíte si, že pre väčšinu tak žien ako aj mužov je prirodzené, že si denne menia spodnú bielizeň? Omyl. Minuloročný prieskum týždenníka Newsweek odhalil, že v anonymnom dotazníku sa až viac ako 50% opýtaných priznalo, že si spodnú bielizeň nemenia denne. Pre niekoho je to nepredstaviteľné, no údajne nejde až o taký veľký prešľap, ako by sa mohlo zdať. Samozrejme s ohľadom na ročné obdobie, ale tiež fyzickú aktivitu. V lete je denno denná výmena nohavičiek nevyhnutná. Rovnako, ak športujete, alebo ste počas celého dňa aktívne.

image

Najmä v lete platia striktné pravidlá.

dreamstime

Baktérie a infekcie

Vlhké nohavičky sú živnou pôdou pre rôzne baktérie a s nimi spojené infekcie. A to vám za nepravidelnú výmenu bielizne určite nestojí. Nehovoriac o nepríjemnom zápachu, za ktorý tiež môžu viac dní nevymenené nohavičky, alebo v prípade mužov trenky. Ak sa vám teda stane, že nečakane ostanete bez jedných nohavičiek navyše, ak ste napríklad odcestovaní, nemusíte hneď robiť paniku. V bežných prípadoch sa určite držte radšej pravidla, že po celom dni patrí tento kus oblečenia do koša na špinavú bielizeň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:38