Relax vo vani vám prospeje.pexels
StoryEditor

Starajte sa o seba. Takto si oddýchnete nie len fyzicky, ale aj psychicky

28.03.2023, 15:00
Životný štýl

Balans je v poslednej dobe veľmi skloňované slovo. Skutočne je to tak, že ak vydáte akýkoľvek výkon, či už fyzický, alebo psychický, je nevyhnutné telu aj mysli dopriať oddych aj regeneráciu. Len vtedy dokáže fungovať na sto percent a nezradí vás vo chvíľach keď idete na doraz.

Či už zvolíte leňošenie pri televízii, alebo dobrej knihe, alebo sa rozhodnete ísť s priateľmi na dobrú večeru, všetko sa počíta. 

Naučte sa oddychovať

Nie je to vždy jednoduché odstrihnúť sa od množstva povinností a ukrojiť si čas aj pre seba. Problém s tým majú nie len ženy, ktoré pracujú a popri tom sú aj mamami na plný úväzok, ale aj muži workoholici. Nič nie je dôležitejšie ako práca a nič sa práci nepodriadi. Často však práve u takýchto ľudí dochádza k vyhoreniu a práve preto je nevyhnutný už spomínaný balans. Tak v práci ako aj v oddychu. Ak to nie je prirodzene vo vás, musíte sa to naučiť. Vyčleňte si čas na oddych a za žiadnu cenu sa ho nevzdajte. Dohodnite si večeru s priateľmi s fixným dátumom. Svoj individuálny program zrušíte oveľa jednoduchšie ako ten na ktorý ste sa už dohodli s priateľmi. To isté platí, ak si rezervujete termín na masáž, do wellnessu, kina či divadla.

image

Nezabudnite si vyhradiť čas aj na vašich priateľov.

pexels

Športujte

Skvelým ventilom je pre mnohých ľudí je šport. Hoci sa k nemu veľakrát neviete dokopať, v konečnom dôsledku ste určite vždy radi, že ste si šli zabehať, alebo ste si dali tréning či už sami, alebo vo fitku. Tie endorfíny za to stoja a ponaťahovaný chrbát po hodinách sedenia za počítačom určite tiež. Trávte podľa možnosti čo najviac času von. Je na vás či sami, alebo v spoločnosti deti, priateľov, rodiny. Necíťte sa previnilo, ak chcete ísť na bicykel sami, svojim tempom a na miesta, ktoré pohladia vašu dušu. Je to úplne v poriadku. Užite si tieto chvíle naplno. Máte na ne plné právo.

image

Šport, turistika aj pobyt v prírode budú na vás pôsobiť blahodarne.

pexels

Cestujte

Cestovanie je tiež jedným zo spôsobov ako sa vyventilovať. Užiť si dámsku či pánsku jazdu je rovnako obohacujúce ako cestovanie osamote. Ak nemáte čas alebo financie na cestu do zahraničia, choďte aspoň na turistiku, alebo wellness víkend. Z energie, ktorú počas týchto dní načerpáte budete čerpať ešte dlho.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 06:13