Behanie môžete robiť celoročne. Jpexels
StoryEditor

Hľadáte šport ktorý môžete robiť celoročne a výsledky budete vidieť čo najskôr? Potom stavte na beh, toto všetko vďaka nemu získate

21.01.2023, 10:00
Životný štýl

Hľadáte šport ktorý nevyžaduje takmer žiadne náklady na to, aby ste s nim mohli začať? Šport, ktorý môžete robiť bez obmedzení kedykoľvek a kdekoľvek sa nachádzate? Šport, ktorý vám pomôže udržať si, alebo získať krivky po ktorých túžite, no bude mať aj iné benefity pre váš organizmus? Potom je na čase obuť si bežecké tenisky a vybehnúť na cestu na ktorej všetko spomenuté môžete získať.

Výsledky sa dostavia takmer okamžite. Ak je vašou prvotnou motiváciou začať behať to, aby ste schudli, tak už po pár týždňoch na vlastnom tele nielen uvidíte, ale pocítite zmeny po ktorých túžite. A postupne prídu aj ostatné plusy tohto športu.

Tempo

Akékoľvek aeróbne cvičenia prispievajú k budovaniu imunity. A beh nie je výnimkou. Pokiaľ si budete udržiavať tempo, počas ktorého sa pokojne môžete rozprávať so svojim parťákom, ste na dobrej ceste. Organizmus, ktorý je zvyknutý na aeróbny pravidelný pohyb a to aspoň tri až štyrikrát týždenne 40 minút, má oveľa väčšiu pravdepodobnosť, že sa bude schopný brániť pred rôznymi infekciami či zápalmi. 

Reset

Ak si potrebujete po celom dni vyčistiť hlavu od práce či rodinných povinností, beh je na to ako stvorený. Rovnako tak vám táto aktivita pomôže aj v prípade, že je vaša nálada na bode mrazu. Niekedy by ste síce v takýchto situáciách najradšej zostali niekde zalezení, no ak v sebe nájdete silu vstať a ísť, už po pár minútach vám bude jasné, že toto bolo správne rozhodnutie. Tie endorfíny naozaj majú niečo do seba. 

Posilňuje srdce

Najlepším liekom proti rôznym ochoreniam je prevencia. To vám potvrdí každý lekár. Okrem zdravej, pestrej a vyváženej stravy však musíte venovať dostatok času aj pohybu. Najmä ak máte sedavé zamestnanie, ale tiež v prípade, že máte napríklad počiatočné štádium cukrovky, ak vás trápi vysoký krvný tlak či osteoporóza. Dokonca znižuje aj vznik šedého zákalu a samozrejme infarktu. Cvičenie v už spomínanom aeróbnom tempe totiž vedie k znižovaniu cholesterolu v krvi a v neposlednom rade pôsobí priaznivo na tepny a samotné srdce. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 06:48