Zakryte pigmentové škvrny jednoducho troma výrobkami.pixabay.com
StoryEditor

Ako zakryť pigmentové škvrny? Stačia tri produkty a dobrá technika

29.04.2016, 14:45
Životný štýl
Pigmentovými škvrnami trpí čím ďalej viac žien, môže za to hlavne nedostatočná ochrana pred slnkom. Vizážistka Linda Vals radí, ako tmavým oblastiam na tvári predchádzať a ako ich pri bežnom líčení zakryť.

Nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne prípravky, len správny postup a techniku, ako píše idnes.cz.

Budete potrebovať:

  • hydratačný krém s ochranným faktorom
  • stredne krycí make-up
  • korektor v kréme alebo v ceruzke
  • sypký fixačný púder

Postup:

1. Platí to na jar, v lete a ešte aj začiatkom jesene: než sa začnete líčiť, myslite na prevenciu a použite denný krém, ktorý obsahuje SPF 30 a viac. "Nebudete tak musieť vrstviť zbytočné množstvo prípravkov, ktoré by pleť zaťažili," vysvetľuje vizážistka.

2. Na celú tvár rovnomerne rozotrite make-up, ktorý nie je veľmi ľahký, ani príliš krycí. Zakryje nerovnosti, tmavšie miesta potom doladíte korektorom.

3. Vyberte si hutnejší korektor vo forme krému alebo ceruzky. "Radšej než po žltých a zelených tónoch siahnite po tých broskyňových až ružových," odporúča Linda Vals.

4. Ceruzkou alebo štetcom vyfarbite priamo miesta, kde vás trápia hyperpigmentácie. Potom korektor zapracujte prstami. Ak škvrny ešte presvitajú, pridajte ďalšiu vrstvu make-upu, prípadne i korektora.

5. Všetko zafixujte bezfarebným fixačným púdrom, nepoužívajte na to štetec, ale labutienku. Nanášajte ho vklepávaním, nie ťahom, celé líčenie tak dlhšie vydrží.

Ďalšie tipy a návody nájdete na stránke relácie Byť pekná na Playtvák.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 09:47