Vyzerajte krásne a sviežo vďaka svojej kozmetickej taštičke. Snímka: photl.com
StoryEditor

Triky od vizážistov, ako vyzerať mladšie

21.02.2016, 04:00
Životný štýl
Ako je možné, že hollywoodske herečky vyzerajú, ako by zastavili proces starnutia? Môžu za to šikovní vizážisti.

Mejkap artisti držia v rukách veľký triumf. Vedia čarovať so štetcami a vytvoriť na tvári majstrovské dielo. Mladým ženám dokážu vďaka mejkapu podčiarknuť prirodzenú krásu a ostatným zakryť vrásky a iné známky starnutia. Osvojte si ich triky, ako na krásnu pleť, ktorá akoby šibnutím čarovného prútika bude vyzerať o pár rokov mladšie a používajte ich doma.

Nebojte sa farieb.

Ak ste doteraz vždy dávali prednosť neutrálnym a do hneda ladeným tónom pre svoj mejkap, skúste tentokrát svetlejšie farby, ako píše rd.com. Stačí len trochu svetlej farby a vaša tvár sa zmení. Budete vyzerať zdravšie a mladistvejšie.

Naneste hydratačný krém pred podkladovým mejkapom.

Ak nanesiete mejkap bez hydratačného krému, vaša pokožka bude nasávať vlhkosť z mejkapu, vrásky sa budú zväčšovať a na tvári vzniknú nepekné suché miesta.

Stavte na zlatú v podkladovom líčení, ak máte viac ako 50 rokov.

Zlaté tóny neutralizujú začervenanie, pôsobia proti bledosti, navyše budete vyzerať zdravšie a mladšie.

Skryte škvrny a vyrážky korektorom, nie podkladovým mejkapom.

Ak sa pokúsite maskovať všetky chybičky podkladovým mejkapom, zvýrazníte si tým vrásky. O prirodzenosti nebude ani zďaleka reč. Menej je vždy viac.

Zabudnite na púder, ak ste staršie ako 50 rokov, s výnimkou veľmi mastnej pleti.

Púder sa usadí do vrások, lipne na tvár a budete v ňom vyzerať staršie.

Vyberte si farbu tieňa, ktorý je opakom vašej farby očí.

Tento trik zvýrazní farbu vašich očí. Ak máte modré oči, zvoľte hnedé, bronzové, slivkové alebo terakotové tóny. K hnedým očiam sa hodí modrá, fialová a zelená farba.

Zvoľte bielu ceruzku na oči.

Pomôžte si bielou ceruzkou, ktorú naneste na sliznicu spodného viečka. Jej trikom je rozjasnenie oka. Pohľad je okamžite väčší a sviežejší.

Vyhnite sa tmavej lícenke.

V prípade lícenky treba postupovať opatrne. Vynechajte tmavé farby, ktoré pôsobia príliš tvrdo a pridávajú roky. Ak neviete, aká by sa vám hodila, pomôže nasledovný trik. Jemne sa štipnite do líca a sledujte , akej farby je líce. To je najvhodnejší tieň práve pre vás. Skvelou voľbou je lícenka vo farbe koralov.

Dajte si trošku vazelíny alebo lesku na pery do stredu svojho spodnej pery.

Dodá plnší vzhľad vašim perám. Snažte sa vyhnúť tmavším farbám, ktoré pery zmenšujú.

Úsmev vždy a všade.

Usmievajte sa čo najviac, ako sa len dá. Úsmev je najjednoduchším a najlacnejším spôsobom, ako si v priebehu sekundy uberiete pár rokov.

Aby ste známky starnutia nielen zamaskovali, ale im aj predchádzali, dôležitá je prevencia. Dodržiavajte pitný režim, zamerajte sa na zdravé potraviny ako citrusy, lesné ovocie či morské ryby, ktoré majú protistarnúce účinky a masírujte pokožku, aby ste si zachovali prirodzenú pružnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 20:34