StoryEditor

Prvýkrát na odborné ošetrenie pleti. Čo vás čaká v kozmetickom salóne?

21.10.2015, 14:30
Životný štýl
Keď idete prvýkrát ku kozmetičke, vždy vás najprv čaká diagnostika pleti. Ak sa ukáže, že ju máte bezproblémovú, môžete sa tešiť.

Avšak neznamená to, že by ste mali zanedbávať starostlivosť o ňu. Prevencia je dôležitá a najlepšie vám s ňou pomôžu práve v salóne, ako píše idnes.cz.

Hydratácia pre všetky


"Aj keď je pleť na prvý pohľad zdravá, nemá žiadne výkyvy ani zápaly, musíme ju pravidelne hydratovať a vyživovať," vysvetľuje Barbora Marckx, majiteľka pražského salónu Beauty Day Spa eminencia Organic Skin Care. S vhodnými prípravkami vám najlepšie poradí kozmetička, ktorá by vás hneď pri prvej návšteve mala dôkladne prezrieť.

Vyberie vám tiež správne ošetrenie. Ak máte normálnu pleť bez väčších problémov, ideálne pre vás bude niektoré z tých základných alebo expresných ošetrení. Väčšinou prebiehajú podobne: "Najprv pleť dobre odlíčime čistiacim mliekom a dočistíme tonikom. Potom nanesieme hydratačnú masku, ktorú necháme dostatočne dlho pôsobiť. Na záver aplikujeme vyživujúci krém, k tomu patrí aj jemná masáž tváre, " popisuje expertka.

Hlavne pravidelne


Expresné ošetrenie tváre trvá asi hodinu a v prípade, že nemáte citlivú pleť ani netrpíte alergiami, nehrozí po ňom žiadne začervenanie. Ak chcete, kozmetička vás pred odchodom ľahko nalíči, takže môžete ísť rovno do práce, na schôdzku alebo napríklad na párty.

Do salónu by ste sa mali vracať vždy po štyroch až šiestich týždňoch; kozmetička bude priebežne sledovať stav vašej pleti a môže vás upozorniť na prípadné zmeny.

"Medzi návštevami dodržujte denný režim, vždy ráno a večer pleť vyčistite alebo odlíčte a následne hydratujte," radí Barbora Marckx. "Raz týždenne potom používajte peeling a raz až dvakrát týždenne masku." Kľúčový je aj zdravý jedálniček, kvalitný spánok a dostatok odpočinku všeobecne. Stres a s ním spojená hormonálna nerovnováha totiž vie zamávať aj so zdravou pleťou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. máj 2024 02:37