StoryEditor

Umelkyňa ukazuje svoje ochlpenie, aby zvýšila sebavedomie žien

24.09.2015, 22:09
Životný štýl
Neholí si nohy, podpazušie, chĺpky na bruchu, ani v okolí slabín. Rada sa fotí vo vyťahanom oblečení a napríklad v crocsoch.

Američanka Molly Soda chce svojím projektom zvýšiť sebavedomie žien, ktoré sa kvôli rôznym nedostatkom cítia menejcenné ako píše idnes.cz.

Molly Soda na Instagramu zverejňuje fotky, na ktorých nemá problém ukázať svoje prirodzené ochlpenie.

Väčšina fotografií tejto umelkyne z Detroitu nie je práve lichotivých a reakcie fanúšikov sú veľmi rozdielne. Často jej píšu, že je nechutná. Objavujú sa ale aj pochvalné komentáre.

Soda je však presvedčená, že sa jej podarí pomôcť ženám, ktoré nie sú samy so sebou spokojné. Jej fotky podľa nej ukazujú a oslavujú prirodzené ženské telo. Rozhodne nespĺňajú kritériá konvenčne krásnych, ale častokrát až neprirodzených fotiek v sociálnych médiách. Soda prehlasuje, že je jej jedno, či sa páči alebo nepáči mužom.

"Veľa dievčat mi napísalo správu, že keď videli moje chĺpky na bruchu, cítili sa lepšie alebo menej rozpačito kvôli tým svojim," pochválila sa.

Molly Soda sa ako umelkyňa realizuje na rôznych digitálnych platformách, ako sú videá, GIFy alebo tweety. Vo svojich dielach sa snaží ponúknuť pohľad na moderný feminizmus, úchylky, kultúru a identitu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 19:56