StoryEditor

Nočná mora žien: Najväčšie prešľapy kaderníkov

24.09.2015, 11:10
Životný štýl
Navštívili kaderníka, aby im podstrihol končeky, nakoniec odchádzali zo salónu s krátkymi vlasmi. Aj to sa ženám stáva.

Každej sa už určite v živote stalo, že nebola spokojná s výtvorom kaderníka. Väčšinou bývame nespokojné s tým, že nám odstrihol z vlasov viac, ako sme chceli. Aj keď pre mnohé je to priam nočná mora, verte tomu, že iné ženy na svete zažili na vlastnej koži oveľa väčší horor. Nakoniec len mávnete rukou a poviete si, že váš kadernícky salón nie je až tak strašný, ako ste si mysleli.

Čitateľky webového portálu naturallycurly.com sa priznali so svojimi, priam hrôzostrašnými, zážitkami z priestorov kaderníctiev. Až z toho beží mráz po chrbte, keď si predstavíte, že by sa niečo podobné stalo vám.

1. Strihanie


"Kaderníčka mi odstrihla až 7 cm z mojich krásnych dlhých vlasov, pritom som ju požiadala len o 1 cm."

"Mám kučeravé vlasy. Zašla som do kaderníckeho salónu s tým, podstrihnúť rozštiepené končeky vlasov. Domov som prišla s vlasmi dlhými kúsok pod bradu. Mala som vtedy dvanásť rokov a odchádzala som zo salónu s plačom a s nádejou, že ma nikto neuvidí."

"Pri tom, ako som sedela v kaderníckom kresle mi kaderníčka povedala, že sa o chvíľu premení na nožnicovorukého Edwarda. V tej chvíli som sa zdvihla a utekala čo najďalej."

"Po tom, čo mi odstrihla oveľa viac ako som chcela, sa ešte so mnou pohádala, že ona je stajlista a vie čo je pre mňa najlepšie. Už som do toho salónu nikdy nevkročila."

2. Výživa a hydratácia


"Išla som ku kaderníčke, ktorá sa pochválila, že práve absolvovala kurz brazílskej keratínovej kúry. Povedala, že by bola ideálna na moje krepovité vlasy. Napriek vyššej cene som ju u nej podstúpila. Výsledkom mali byť krásne hladké lesklé vlasy po dobu 4-5 mesiacov bez akýchkoľvek ďalších úprav. Skutočný výsledok bol otrasný. Vlasy som mala ešte viac krepovité a spálené. Jednoducho moja koruna krásy sa premenila na zničenú usušenú slamu."

"Kaderníčka mi dala na vlasy vyživujúcu masku. Povedala, že už môžem odísť. Masku mi však nezmyla, vraj je to špeciálny druh, ktorý má ostať na pramienkoch vlasov. Zo salónu som vyšla s ešte mastnejšími vlasmi, ako som prišla."

3. Sušenie a česanie


"Som nositeľkou kučeravých vlasov a sama dobre viem, že by som si ich nemala česať s hrebeňom s nahusto rozloženými zúbkami. V salóne však o tom zrejme "kvalifikovaní" kaderníci nevedeli. Presne ten hrebeň, ktorý nepatrí na husté kučierky, použili na rozčesávanie mojich neposlušných vlasov na záver celej procedúry, čím všetko pokazili. Mala som suché, nepoddajné vlasy ála "levica". A kaderníčka mi nezabudla povedať na záver, ako mi strašne závidí tie moje husté vlasy. Hneď za rohom, ako som vyšla zo salónu, som použila gumičku do vlasov."

"Všetko prebehlo tak, ako malo, až na záver. Kaderníčka mi sušila vlasy fénom, no akosi zabudla na fakt, že z neho ide horúci vzduch. Výsledkom boli takmer spálené uši. Pri sušení totiž čítala časopis, takže fén podržala o niečo dlhšie na jednom mieste. Jedno ucho som mala po tom ešte dva dni červené."

Preverte si kaderníka


Strpíme zlú kozmetiku i bolestivú masáž. Dokonca aj pokazený účes priamo od kaderníka, pritom šomrať začneme až doma. Chyba. Ak ste nespokojná, nebojte sa to povedať narovinu. Taktiež pomôže, ak sa zahráte na nováčika. Tak si kaderníka preveríte. Tvárte sa, že absolvujete dané ošetrenie prvýkrát a veľa sa pýtajte. Tak sa oboznámite s postupom, ako sa ošetrenie v salóne vykonáva, ale otestujete aj odbornosť. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 00:31