Znamenia, ktoré nedokážu prijať kritiku
StoryEditor

Neradi ukazujú svoje slabosti a nedostatky. Znamenia, ktoré nedokážu prijať kritiku

31.01.2022, 11:00
Životný štýl
Sú ľudia, ktorí majú v sebe istotu a sú dostatočne sebavedomí na to, aby kritiku nebrali príliš osobne alebo si z nej dokážu niečo zobrať. Na druhej strane sú však takí, ktorí neznesú, ak niekto poukazuje na ich slabosti, nedostatky či chyby. Pozrite sa, ktoré znamenia nedokážu prijať kritiku.

Lev

Toto znamenie je síce jedno z najsebavedomejších, ale keď príde rad na kritiku, stáva sa z Leva zraniteľná osoba. Má totiž pocit, že je vo všetkom najlepší, že sa nikdy nemôže pomýliť, a preto nevie, ako zvládnuť kritiku, ktorá mu príde do cesty. Toto znamenie takmer vždy berie kritiku príliš osobne a len málokedy si z nej dokáže niečo zobrať. Na druhej strane, ak niekto, koho Lev rešpektuje a obdivuje, mu dáva radu alebo spätnú väzbu, ktorá môže byť preňho užitočná, v takomto prípade ju dokáže prijať. Ak však kritika prichádza od niekoho iného, Lev ju odignoruje alebo sa urazí či nahnevá.

Panna

Ľudia narodení v tomto znamení sú od nepamäti považovaní za perfekcionistov. Oni sami sa charakterizujú ako za najinteligentnejšie a najmúdrejšie zo všetkých, a preto na kritiku vôbec nereagujú pozitívne. Ak ich niekto skritizuje, okamžite sa cítia zranení. Podľa Panny totiž nikto nemá právo na to komentovať či hodnotiť jej zručnosti a schopnosti, o ktorých si ona sama myslí, že sú v poriadku. Navyše sa tomuto znameniu nepáči, ak niekto podceňuje jeho úspechy. A práve preto každá jedna kritika Pannu prekvapí, zasiahne na najzraniteľnejšom mieste a len ťažko na ňu zabudne.

Strelec

Toto znamenie býva dosť malicherné a občas aj neisté, pretože má vo zvyku spochybňovať svoje schopnosti. Ak ho niekto skritizuje alebo naňho ukazuje prstom, nedokáže to prijať konštruktívne a takmer hneď sa cíti zranený a urazený. Nenávidí totiž, keď niekto hovorí o jeho nedostatkoch, chybách, pokúša sa zničiť jeho sebavedomie a neuznáva jeho tvrdú prácu a úspechy. Na druhej strane sú občas aj takí, že si kritiku vypočujú, vezmú si z nej to, čo potrebujú a ostatné odignorujú. Strelci si vždy budú robiť veci po svojom, bez ohľadu na to, čo o nich povie niekto iný.

Váhy

Ľudia, ktorí sa narodili v znamení Váhy bývajú defenzívni a je o nich známe, že sa kritike snažia čo najviac vyhýbať. Ak toto znemenie niekto skritizuje, myslí si, že jednotlivec ho odsudzuje a úmyselne sa ho pokúša obviniť z niečoho, čo neurobil.  Pre Váhy je veľmi ťažké pozitívne prijať názor druhých, pretože je podľa nich každý komentár na ich osobu negatívny a konfrontačný. Pravdou je, že sa pred neustále snažia tváriť, že im kritika vôbec nevadí, ale nepriznajú to, že oveľa radšej dostanú pochvalu, dokonca aj takú, ktorá nie je pravdivá, ako by mali byť skritizovaní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 22:10