Sedmokráskový čaj vám pomôže pri rôznych zdravotných ťažkostiach.dreamstime
StoryEditor

Nenápadné kvetiny, s výnimočnými účinkami na vaše zdravie. Tušili ste, čo všetko ponúkajú?

07.05.2024, 14:00
Zdravie

Sedmokrásky zdobia trávniky takmer celoročne. Mnohým z vás sú práve preto až príliš všedné. No pravdou je, že tieto bielo žlté kvietky sú jedlé a obsahujú množstvo vitamínov. Urobte si z nich chutný čaj, ktorý nabudí aj váš metabolizmus, alebo ich použite pre rýchlejšie hojenie rán. S čím všetkým vám tieto kvety ešte pomôžu?

Sedmokráskami môžete pokojne ozdobiť aj vaše jedlá. Táto dekorácia nabitá vitamínmi vám prospeje v rôznych smeroch.

Skvelý zdroj vitamínov

V sedmokráske sa ukrýva v prvom rade množstEVITA_Medzititulokvo vitamínu C. Ten, ako iste dobre viete vaše telo potrebuje celoročne. Pomáha pri budovaní imunity, bojuje proti rôznym zápalom či baktériám. Okrem toho sa v týchto kvetoch nachádzajú flavonoidy, chlorofyl, triesloviny, ale tiež minerálne látky a mnoho iného. Sedmokrásky vám skutočne ponúkajú komplexné zastúpenie látok, ktoré budujú obranyschopnosť vášho organizmu.

Trávenie

Čaj z týchto nenápadných kvetov pomáha lepšiemu tráveniu. Ak teda cítite ťažobu na žalúdku, rozhodne si ho uvarte. Rovnako však podporuje činnosť metabolizmu a obľúbený je aj u ľudí, ktorí sa snažia zhodiť nejaké tie kilá navyše. Sedmokráskový čaj by mali mať po ruke aj tí z vás, ktorých trápia časté problémy so žlčníkom.

image

Sedmokrásky sú plné vitamínov aj minerálov.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 14:36