Zbavte sa pred letom celulitídy.dreamstime
StoryEditor

Zbohom, celulitída. Triky, ako sa jej nadobro zbaviť!

26.04.2023, 09:34
Zdravie

Pomaly začíname odhaľovať nohy v sukniach a šatách a ani sa nenazdáme, bude tu plavková sezóna. Preto je najvyšší čas zatočiť s celulitídou. Ak i vás trápi Pomarančová koža, zbavíte sa jej aj pomocou kozmetiky.

Týka sa väčšiny žien Krásne fotky na sociálnych sieťach vytvárajú dojem, že celulitída sa netýka štíhlych žien, no opak je pravdou. Boj s pomarančovou pokožkou je témou pre 80 % nežnej populácie, a to bez ohľadu na váhu, výšku či konfekčnú veľkosť. Celulitída trápi ženy po celom svete a hoci genetika ju niektorým dala do vienka v slabšej či silnejšej miere, stále tento estetický problém stojí a padá najmä na životnom štýle.

Čiže aj tie najchudšie dámy môžu mať hrboľatú pokožku na stehnách či zadku, ak sa nehýbu a nesprávne stravujú. No zvyčajne je štíhlosť výsledkom aktívneho životného štýlu a ten ide často ruka v ruke s vyváženým jedálnym lístkom. Preto môžete mať dojem, že ak schudnete, stratí sa aj pomaranč z vášho pozadia. No nemusí to tak byť vždy.

Pomôžte si kozmetikou

Produkty určené na boj proti celulitíde majú povesť, že ide o marketingový ťah a v skutočnosti až tak nezaberajú. Nie je to pravda, zloženie takýchto krémov, olejov či gélov urýchľuje spaľovanie tukov, zlepšuje cirkuláciu krvi a zabraňuje zadržiavaniu vody v tkanivách. Pravidelným natieraním docielite hladkú, pevnú a pružnú kožu. Ak to nefunguje, nehádžte vinu na kozmetiku, ale skôr na vlastnú lenivosť. Ani ten najlepší krém totiž nezaberie, ak nezmeníte aj svoje zlozvyky. Natierať sa ním a potom to zapiť sladkým bublinkovým nápojom či zajesť čipsami, zatiaľ čo sedíte na gauči pri seriáli, skrátka nebude dosť. Prejavy celulitídy tiež nezmiznú ako mávnutím čarovného prútika. Nestačí sa natrieť raz, treba si počkať minimálne mesiac na prvé výsledky. Samozrejme, v prípade, že kozmetiku aplikujete pravidelne, najlepšie denne.

image

Zbavte sa pred letom celulitídy.

dreamstime

Vyberajte podľa konzistencie. Krém, olej či gél?

Možno máte svojho favorita, no pre istotu si preštudujte, aké sú výhody takej či onakej konzistencie, keď idete bojovať proti pomarančovej pokožke. Najlepšie prírodné ingrediencie proti celulitíde.

  • Krém 

Rýchlo sa vstrebáva a pokožku očividne vypne.

  • Olej 

Vhodný pre suchú pokožku a na pravidelné masáže.

  • Gél 

Ľahká aplikácia bez pocitu mastnoty s okamžitým spevnením pokožky.

  • Mlieko 

Rýchla a jednoduchá aplikácia i vstrebateľnosť, často praktické balenie s pumpičkou.

  • Sérum 

Tekutá konzistencia sa ľahko rozotiera a obsahuje maximum účinných látok.

 

Aktívna masáž

Krok číslo jeden je teda zmena životného štýlu. Druhý krok zas pravidelné natieranie. No aby bol efekt naozaj viditeľný, ešte je tu jedna podmienka. Výrobky na spevnenie pokožky, a teda na odstránenie celulitídy, fungujú v kombinácii s aktívnou masážou. Vystačiť si môžete s vlastnými rukami, prípadne si zaobstarajte špeciálnu rukavicu na masírovanie. Ďalšou možnosťou sú banky, vďaka ktorým sa pokožka viac prekrví a koža vypne. Skúsiť môžete tiež suché kefovanie. Telové kefy sú vyrobené z prírodných štetín, ktorými prechádzate nasucho po pokožke od chodidiel smerom nahor, k srdcu. Takto obzvlášť dobre podporíte prekrvenie a následne sa môžete ponatierať, či už krémom proti celulitíde, alebo telovým mliekom na ostatných partiách.

Extra starostlivosť

Predstavte si to na tvári. Ak už máte nejaký problém, odstraňuje sa ťažšie a dlhšie. No ak sa o pleť staráte pravidelne, napríklad čistením a hydratáciou, predchádzate kožným nedokonalostiam. Podobne je to s celulitídou. Keď sa už objaví, pusťte sa do boja pomocou špecializovaných produktov. No v prvom rade jej predchádzajte, a to bežnou kozmetikou. Na stav pokožky a jej pevnosť má totiž vplyv aj klasické pravidelné krémovanie. Plus taký píling, ten dokáže veru divy, pretože okrem odstránenia odumretých kožných buniek prekrví pokožku a opticky ju vyhladí.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 07:55