StoryEditor

Dvadsaťkilová anorektička prosila o pomoc. Takto dopadla

30.10.2015, 13:30
Zdravie
Bývalá herečka Rachael Farrokhová (37) ešte pred pár týždňami vážila iba 20 kilogramov. Verejnosť v emotívnom videu poprosila o pomoc.

Potrebovala peniaze, aby mohla podstúpiť liečbu v Portugalsku, ako píše idnes.cz. Nakoniec sa jej podarilo vybrať v prepočte 184-tisíc eur.

Americké nemocnice odmietali ženu prijať kvôli jej stavu. Nakoniec sa mala liečiť na jednej klinike v Denveri, kde však nenastúpila, pretože cesta lietadlom by pre ňu údajne bola moc riskantná.

Pomoc nakoniec našla až na jednej klinike v Portugalsku. Američanka sa tam liečila vďaka zbierke ľudí, ktorí jej prispeli na liečbu. Verejnosť poprosila o pomoc ešte v máji (viac tu).

Robí pokroky


Potom, čo schudla na takmer 20 kilogramov, trpela osteoporózou a zlyhávali jej telesné orgány: srdce, obličky a pečeň. Nemohla už ani sama chodiť a jej manžel musel skončiť v práci, aby sa o ňu mohol starať. Aj vďaka jeho podpore sa jej darí s chorobou bojovať.

Farrokhová je síce stále slabá a má problémy sama stať, ale robí pokroky. Podarilo sa jej pribrať a teraz sa snaží upozorňovať na problémy a riziká v súvislosti s mentálnou anorexiou.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 06:43