Jedným z prejavov je, že o vás váš priateľ nejaví záujem.dreamstime
StoryEditor

Frenemies: Majte sa pred nimi na pozore! Podľa tohto spoznáte, že ich máte vo vašej blízkosti

20.03.2024, 09:24
Vzťahy

Priateľstvo je vzťah. A tak ako na tom partnerskom, aj na priateľskom vzťahu treba pracovať. Ak v ňom viaceré veci nefungujú a vy sa pre takéto kamarátstvo viac trápite, než sa z neho tešíte, radšej ho ukončite. Toxickí ľudia vás oberú o váš čas, energiu a to ani zďaleka nie je všetko.

V angličtine pre takýchto ľudí existuje označenie „frenemies“, ktoré v podstate znamená nepriatelia. A v okruhu svojich najbližších ich máte možno aj vy.

Sú všade

Takýchto nepriateľov môžete mať okolo seba bez toho, aby ste o tom vedeli. Títo ľudia sa k vám často chovajú príjemne a láskavo, no za chrbtom majú rozohranú hru, ktorá môže vašu osobu poriadne kompromitovať. Pretvárku a faloš by pokojne mohli vyučovať. V tom skutočne vynikajú a popri tom kujú plány, kedy, kde a ako zaútočia na vaše najcitlivejšie miesta.

Posunú to ďalej

Medzi priateľmi by mala byť dôvera na jednom z prvých miest. Je preto prirodzené, že sa im zdôverujete aj s vecami, ktoré sú citlivé a hovoríte ich skutočne len tým najbližším ľuďom. Jedným zo signálov, že to s vami tento priateľ nemyslí práve úprimne je, ak informácie posúva ďalej. Nehovoriac o ohováraní a rozširovaní klebiet, ktoré sú od pravdy na míle vzdialené.

Využívajú vás

Spozornieť by ste mali aj v prípade, že vás vaši kamaráti neustále žiadajú o nejakú láskavosť, typu či za nich neurobíte to, alebo tamto. Rovnako tak počúvajte kontrolky ak ide o peniaze. Medzi priateľmi by mala fungovať istá reciprocita. Ak dnes zaplatíte obed vy, nabudúce by mala pri platení automaticky vyťahovať peňaženku druhá strana. Nie je v poriadku, ak sa neustále tvári, že práve nevie nájsť peňaženku, že zakaždým povie „dnes to zatiahni, nabudúce ťa pozývam“...no to nabudúce sa nikdy nestane.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:21