Veronika Cifrová Ostrihoňová už v RTVS nebude mať priestor. RTVS
StoryEditor

Moderátorka a influencerka Veronika Cifrová Ostrihoňová mieri do politiky. Lukratívny flek!

20.02.2024, 13:48
Vzťahy

Známa televízna tvár Veronika Cifrová Ostrihoňová (35) dostala ponuku vstúpiť do politickej strany. Liberálna strana Progresívne Slovensko aktuálne stavia kandidátku poslancov do Európskeho parlamentu.

Strana Progresívne Slovensko oznámilo, že na ich kandidátke do volieb do Európskeho parlamentu bude figurovať bývalý premiér úradníckej vlády Ľudovít Ódor. Dnes informovali o ďalšom kadidátovi. Voličov chcú osloviť moderátorkou a známou tvárou Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou. Blondínka pôsobila vo verejnoprávnej televízii. To bude teraz už minulosťou. Vedúca Odboru komunikácie RTVS Zuzana Vicelová informovala, že moderátorkin vstup do politiky je nezlučiteľný s jej pôsobením na obrazovkách RTVS: „Vzhľadom na odchod moderátorky Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej z diskusnej relácie Silná zostava, bude relácia nahradená reprízami talkshow Trochu inak s Adelou,“ uviedla v oficiálnom stanovisku RTVS.

Okrem Cifrovej Ostrihoňovej kandiduje aj Ľubica Karvašová, bývalá poradkyňa viacerých premiérov pre záležitosti EÚ. Šéf strany PS Michal Šimečka označil obe za výrazné osobnosti kandidátky a vkladá do nich dôveru.

Blondínka sa už pred parlamentými voľbami zapojila do politicky orientovanej kampane s názvom Chcem tu zostať. Tá vyzývala k volebnej účasti: "Až 85 % mladých ľudí si myslí, že politici sa o nich vôbec nezaujímajú. Viac ako polovica z vás, mladých, chce zo Slovenska odísť. Voľby sú príležitosť, kedy môžeme spoločne zabojovať o to, aby bolo Slovensko takou krajinou, akú si predstavujeme, po akej túžime. Pre seba, pre svojich blízkych, pre svoje deti. Dnes je to už aj na vás," znelo jej moto pred 30. septembrom 2023. Cieľom bolo prilákať čo najviac ľudí k volebným urnám.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:05