Astratex
StoryEditor

Športovanie na jeseň? S kvalitnou bielizňou to je hračka

28.10.2022, 00:00
PR Články

Rovnako ako na jeseň zostupuje ortuť teplomera dole, tak aj naša motivácia k športovým výkonom v týchto mesiacoch klesá. Pritom má športovanie na jeseň niekoľko výhod. Aké sú to?

Výhody jesene

Horšie počasie môže veľa ľudí odradiť aj od obyčajnej prechádzky. Vy to ale berte ako pozitívum - na vašich obľúbených trasách, vyhliadkach alebo vonkajších posilňovniach bude o poznanie menej návštevníkov. Navyše vás nebude pri fyzickej záťaži sužovať letné všadeprítomné vysoké teploty a budete si užívať krásne farby jesene.

Príprava je dôležitá

Šport – či už vonkajšie alebo vo vnútorných športoviskách vyžaduje kvalitné športové oblečenie. Začať by ste mali výberom športovej podprsenky. Okrem estetického hľadiska je športová podprsenka dôležitá aj zo zdravotného hľadiska.

image
Astratex

Športové podprsenky udržia vaše prsia na mieste a spoľahlivo odvedú vlhkosť od tela. Pri výbere toho správneho kúsku je dôležité vedieť, aký stupeň opory od nej vyžadujete. Na výber máte z troch možností.

Podprsenky s ľahkým stupňom opory

Pohodlné kúsky využijete pri bežnom nosení, cvičení jogy, hraní golfu alebo pri rýchlej chôdzi. Podprsenky s ľahkým stupňom opory prsia ľahko spevnia, udržia ich na mieste a nikde netlačia. Kúsky neobmedzujú v pohybe a sú skvelé aj na spanie.

Podprsenky so stredným stupňom opory

O trochu viac opory si vyžadujú športy ako je cyklistika, in-line a ľadové korčuľovanie alebo lyžovanie. Podprsenky so stredným stupňom opory prsia ľahko pritiahnu k telu a rovnomerne rozložia ich váhu.

Podprsenky so silnou oporou

Na náročné športy ako je beh, cvičenie zumby alebo tréning bojových športov by ste mali voliť podprsenky so silnou oporou. Tie obmedzia nechcený pohyb pŕs až o 70% a zabránia tak namáhaniu prsných žliaz a svalov.

Náš tip: Pokiaľ patríte k ženám s väčším poprsím, podprsenky so stredným stupňom opory by ste si mali obliecť aj na nenáročné športy.

Chladné počasie? Vrstvite!

Počasie je v posledných dňoch ako na horskej dráhe, a preto výber vhodného športového oblečenia môže byť poriadny oriešok. Základom úspechu je správne vrstvenie - teda mať na sebe viac slabších vrstiev, ktoré budete môcť pohodlne odložiť alebo obliecť. Základnú vrstvu by mala tvoriť funkčná športová bielizeň. Vedľa podprseniek je dobré zainvestovať aj do športových nohavičiek, ktoré rovnako ako podprsenky skvele odvedú telesnú vlhkosť. Vyrába sa v krásnych farebných prevedeniach a všetkých obľúbených strihoch. Na trhu nájdete aj laserom rezané modely, ktoré vás nebudú obmedzovať v pohybe a pod športovými legínami vás nebudú nikde tlačiť.

image
Astratex

Aj páni si prídu na svoje

Kvalitná športová bielizeň nie je ale iba výsadou žien. Aj páni by nemali podceňovať silu funkčnej spodnej bielizne. Pánske boxerky aj slipy určené na šport majú pohodlný strih, nikde netlačia a ani neobmedzujú v pohybe. Navyše sú vyrobené z ľahkých funkčných materiálov, ktoré dobre sajú pot, odvádzajú telesnú vlhkosť a zahrejú aj v chladnom počasí.

Nezabudnite na odpočinok

Či už si dáte do tela pri dlhej trase na bicykli alebo prechádzkou po vašich obľúbených miestach nezabudnite na pretiahnutie a kvalitný odpočinok. Zababušená do hrejivého županu si pustite obľúbený film, začítajte sa do novej knižky alebo si urobte deň pre seba. Za vašu námahu si takú odmenu zaslúžite.

image
Astratex
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 18:55