Ktoré vône mužov na ženách priťahujú?dreamstime
StoryEditor

Muži majú vo svete vôní jasného favorita. Vážne sa v top päťke ocitlo aj toto?

03.04.2024, 08:00
Krása a móda

Používanie parfumov jednoznačne patrí medzi rutinu nie len u žien, ale aj u mužov. Parfum musí v prvom rade voňať vám, no ruku na srdce, pochvaly na vašu vôňu od okolia či vašej polovičky vás určite potešia.

Vône však nie sú spojené len s parfumom, ale aj kvetmi, jedlom či spomienkou. Muži majú podľa niektorých prieskumov jasné preferencie v tom, ktoré vône majú najradšej. Obsahuje niektorú z nasledujúcich zložiek váš parfum?

Vône jedla

Je to neuveriteľné, ale nasledujúca informácia len potvrdí, že láska ide skutočne cez žalúdok. Muži totiž milujú vôňu popcornu. Zrejme teraz nebudete hľadať parfum, ktorý by túto slanú pochúťku vedel napodobniť, no minimálne viete, že ak sa rozhodnete večer pre svoju polovičku tento snack pripraviť, poteší to okrem chuti v jeho prípade ešte jeden zmysel, čuch.

Podľa prieskumov, ktorými sa zaoberala americká spoločnosť The Smell and Taste Treatment sa v prvej päťke obľúbených vôní ocitol aj tradičný americký tekvicový koláč. Na Američanov táto vôňa pôsobí veľmi upokojujúco a vracajú sa vďaka nej k spomienkam na detstvo či rodinu. U slovenských mužov by podobné asociácie mohla prinášať vôňa bábovky či jablkovej štrúdle.

Toto sa mužom páči

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 13:17