Na správnom odlíčení mihalníc záleží viac, ako by ste si mysleli.dreamstime
StoryEditor

Túžite po zdravých a dlhých mihalniciach? Vyvarujte sa týchto chýb pri ich odličovaní

31.03.2024, 08:00
Krása a móda

Nalíčené mihalnice patria k rutine, ktorú väčšina žien podstupuje denne. Okrem toho, že špirála krásne zvýrazní vaše mihalnice, dodá šmrnc aj vášmu pohľadu. Zrejme preto dámy práve na tento kozmetický produkt nedajú dopustiť.

Ak chcete mať krásne, zdravé a dlhé mihalnice, je dôležité nielen to, aby ste našli tú správnu maskaru, ale predovšetkým to, ako ju z mihalníc odlíčite.

Toto nikdy nerobte

Nikdy, ale skutočne nikdy by ste nemali ísť spať s maskarou, alebo akýmkoľvek mejkapom na tvári. Aj mihalnice potrebujú regeneráciu a tej sa im pod hrubou vrstvou špirály určite nedostane. Navyše sú oveľa náchylnejšie na lámanie a vypadávanie. Aj to je dôvod, prečo by ste im pár hodín denne mali dopriať bez líčidiel.

Starostlivosť

Rôzne séra na mihalnice by mali byť vo vašej bežnej výbave. A to nielen tie, ktoré podporujú ich rast, ale aj regeneráciu. Takáto extra starostlivosť sa vám vyplatí a odrazí sa na tom, ako budú vyzerať. Budú zdravé, dlhé a hlavne pevné.

Odličovanie

Každodenné odličovanie je teda samozrejmosťou. No dôležité je aj to, ako si špirálu z mihalníc odstránite. Veľa žien má pri odličovaní naponáhlo a tak netrpezlivo šúchajú tampónom s odličovacím prostriedkom po očiach. Je to jedna z najhorších chýb, ktorej sa voči svojim mihalniciam dopúšťate. Akonáhle si osvojíte správnu techniku odličovania líčidiel z očí, odrazí sa to predovšetkým na vašich mihalniciach. Dvojfázové produkty na odličovanie sú skvelé nielen preto, že pomocou nich mejkap jednoducho odstránite, ale aj preto, že často obsahujú výživné látky. Nech už sa však rozhodnete pre akýkoľvek produkt, dajte ho na tampón, ten priložte na mihalnice a nechajte pár sekúnd pôsobiť. Špirála sa prirodzene začne uvoľňovať z mihalníc a jej odstránenie bude oveľa jednoduchšie. Tampónom následne jemne prechádzajte smerom zhora nadol, až kým nebudú oči úplne odlíčené. Vďaka takémuto šetrnému odstraňovaniu mejkapu predchádzate aj vzniku prvých vrások.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:32