Zbavte sa vrások pomocou týchto tipov.dreamstime
StoryEditor

Dajte vráskam zbohom: Na partie v okolí očí či pier pomôže toto

04.02.2024, 17:00
Krása a móda

Či už je to pribúdajúcim vekom, zlou životosprávou alebo genetikou, vrásky trápia veľké množstvo žien. Ak k nim patríte aj vy, mali by ste vedieť, že tohto estetického problému sa môžete zbaviť aj bez bolestivých zákrokov. Pozrite sa, ako si udržať mladistvý vzhľad a vyhladiť nepekné vrásky napríklad v oblasti očí či pier.

Objavili sa vám na tvári vrásky? Tieto jemné linky vznikajú v dôsledku straty pružnosti pokožky a zníženej produkcie kolagénu. Rovnako tak sa však môžu objaviť, ak pleť často vystavujete slnečnému žiareniu, fajčíte alebo ste pod tlakom a stresom. Okrem toho môžu za ich vznikom stáť hormonálne zmeny alebo genetika. Ak by ste sa ich chceli zbaviť, okrem zmeny životosprávy a bolestivých procedúr vám môžu pomôcť aj iné veci. Pozrite sa, ako si udržíte mladistvý vzhľad. 

Pevná a pružná pokožka

Trápi vás dvojitá brada alebo ovisnutá pokožka? Ak vaša pleť stratila pružnosť, začnite ju pravidelne masírovať. Síce vám môžu pomôcť aj krémy a séra, masáž je predsa len účinnejšia. Stačí, ak budete po tvári a postihnutých miestach jemne krúžiť končekmi prstov. Takýmto spôsobom stimulujete krvný obeh a zvýšite tak tvorbu kolagénu. Na masáž nezabudnite použiť olej alebo hydratačný krém. 

Vrásky z mračenia

Ak sa často mračíte alebo hneváte, môžu vás trápiť nepekné vrásky na čele. S týmto estetickým problémom vám rozhodne pomôže kyselina hyalurónová, ktorá je skvelým hydratačným prostriedkom. Keďže na seba viaže a hromadí molekuly vody, je schopná udržať pokožku vypnutú, žiarivú a pružnú.

Ovisnuté viečka

Na ovisnuté viečka sú skvelé prípravky s retinolom. Ten v sebe ukrýva veľké množstvo vitamínu A, vďaka čomu povzbudzuje tvorbu kolagénu, posilňuje spojivové tkanivo a zjemňuje pokožku v očnom okolí. Ak si zaobstaráte prípravok s obsahom retinolu, aplikujte ho na pleť vždy večer pred spaním a počas dňa nezabudnite na použitie opaľovacieho krému.

Linky z úsmevu

Jemné linky okolo očí nevyzerajú pekne najmä vo chvíľach, kedy sa usmievate. Ak by ste sa chceli zbaviť týchto vrások, no nechcete sa prestať smiať, mali by ste začať používať kozmetiku s ochranným faktorom proti slnku. Vďaka tomu, že pokožku ochránite pred UV žiarením, pleť vyhladíte a čiarky okolo očí zmiznú. 

Vrásky v okolí pier

Okrem oblasti očí sa zvyknú vrásky vyskytovať aj v okolí pier. S týmto problémom môže pomôcť pravidelné používanie esenciálnych olejov, ako je napríklad levanduľový olej, kadidlový alebo šípkový. Každý z nich preniká hlboko do pokožky, čím prispieva k jej mladistvému vzhľadu. Okrem toho esenciálne oleje pleť tonizujú, hydratujú a spevňujú. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 10:06