Kokos a ananás doprajú vašej pleti poriadnu dávku vitamínov.pexels
StoryEditor

Kozmetická Piña coláda rozžiari vašu pleť: Takto využijete kokos a ananás v kúpeľni

14.09.2022, 12:00
Krása a móda

S popíjaním letných drinkov na terasách obľúbených podnikov sa budete musieť opäť nedobrovoľne na pár mesiacov rozlúčiť. Počas jesene a zimy určite radšej uprednostníte iný nápoj než ľadové Mojito alebo Piña coládu. No dávku vitamínov, ktoré v sebe práve lahodná Piña coláda ukrýva, môžete dopriať svojej pleti.

Nemyslíme to však doslova. Drink si samozrejme na pleť nenanášajte, skôr by ste sa mali inšpirovať ingredienciami, ktoré sú v ňom použité, a to predovšetkým kokos a ananás.

Kokos

O kokose ako takom, ale aj o kokosovom oleji či mlieku ste už iste počuli. Využívajú sa nielen v kuchyni, no svoje stále miesto si právom vybudovali aj na poličkách s kozmetikou. Predovšetkým kokosový olej je doslova zázrak pre vašu pleť. A nielen to. Jeho hydratačné účinky pomôžu dostať do lepšej kondície aj vlasy.

Suchá, popraskaná koža? Stačí pár kvapiek oleja a po pár dňoch si ani nespomeniete, že ste vôbec nejaký problém mali. Je to všestranný pomocník, ktorý vám nahradí telové mlieko, balzam na pery, no častokrát aj zubnú pastu. Zložky, ktoré obsahuje, sú účinné proti vráskam a pravidelným používaním kokosového oleja predchádzate striám, napríklad počas tehotenstva.

Rovnako blahodarne pre vaše telo, ale aj pokožku pôsobí, ak ho pravidelne konzumujete. Vďaka príjemnej chuti určite nebudete mať problém dopriať si jednu lyžičku denne buď samostatne, alebo ako súčasť pokrmov. Ak vám bude popíjanie drinkov chýbať, siahnite po kokosovej vode. Jasné, že nie je ani zďaleka taká chutná ako Piña coláda, no aj tá vás aspoň na chvíľu prenesie v spomienkach na leto a v neposlednom rade doplníte telu kvalitnú dávku vitamínov a minerálov.

Ananás

Už len z titulu, že ide o ovocie, vám musí byť jasné, že konzumácia ananásu bude pre telo prospešná. Ananás sa využíva počas redukčných diét, ale dokáže zahnať aj chuť na sladké. No vedeli ste, že je doslova vitamínovou bombou aj pre pleť? Obsahuje enzýmy, ktoré priaznivo pôsobia na pokožku a sú účinné v boji proti jej starnutiu. Najmä zrelá pleť bude vďaka pravidelnej aplikácii ananásovej šťavy pružná a hydratovaná. Ale pozor, nehovoríme o ananásových džúsoch a koncentrátoch, ale o čistej, ideálne čerstvej šťave.

Zmiešaním bieleho gréckeho jogurtu s troškou ananásovej šťavy získate masku na tvár. Po jej nanesení bude pleť hydratovaná a oveľa jasnejšia. Ananásová šťava dokonca po lete dokáže zatočiť aj s pigmentovými fľakmi. Potierajte si ňou postihnuté miesta a po pár týždňoch budete vidieť prvé výsledky.

Ananás však môžete využiť na celé telo. Celulitídu zmiernite, ak si stehná a zadok pomocou kefky poriadne prekrvíte, následne potriete ananásovou šťavou a tieto partie prekryjete potravinovou fóliou.

Trápia vás zhrubnuté päty? Rozmixujte jemný tvaroh s kúskami čerstvého ananásu dohladka. Natrite na päty, zabaľte do mikroténového sáčku a nechajte pôsobiť počas noci. Budete mať nohy ako bábätko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 08:15