Takto vám bronzové opálenie zostane na pokožke naozaj veľmi dlho.unsplash
StoryEditor

Túžite po tom, aby hnedý odtieň vydržal na pokožke čo najdlhšie? Takto si môžete ochrániť letné opálenie

05.09.2022, 09:00
Krása a móda

Leto sa už pomaly blíži ku koncu, no bronzové opálenie vám ho bude pripomínať ešte pár týždňov. Prezradíme vám pár trikov, vďaka ktorým si letné opálenie môžete ochrániť až do zimy.

Milujete, keď máte pokožku pobozkanú slnkom? Tmavého odtieňa sa chce vzdať máloktorá žena. Či už ste si opálenie vydreli na pláži, alebo ste k bronzovému sfarbeniu prišli takmer zadarmo po tom, čo ste prešli pár krokov po slnku. Túžite, aby vám letný odtieň vydržal na pokožke čo najdlhšie? Držte sa týchto pravidiel a opálenie si ochránite aj do ďalšieho roka.

Ak sa spálite, s hnedým odtieňom sa môžete rozlúčiť

Patríte k ženám, ktoré od začiatku dovolenky vydržia ležať celý deň na pláži len preto, aby sa čo najrýchlejšie opálili? Robíte veľkú chybu. Možno ste si to doteraz neuvedomili, no čím rýchlejšie zhnednete, tým rýchlejšie aj farbu z pokožky stratíte. Predovšetkým, ak sa k tomu ešte aj spálite, hnedý odtieň zmizne lusknutím prstov. Takisto môžete očakávať vznik pigmentových škvŕn, vrások, vyrážok, alergii alebo dokonca rakoviny. Snažte sa o to, aby ste sa nikdy nespálili, pravidelne sa natierajte krémami s ochranným faktorom a nikdy neležte na slnku celý deň.

Hydratovať nielen zvnútra, ale aj zvonka

Ak bude vaša pokožka nedostatočne hydratovaná, opálenie z nej veľmi rýchlo zmizne. Snažte sa preto po každom opaľovaní osprchovať a natrieť si pokožku hydratačným krémom, môžete použiť aj prípravok na predĺženie opálenia. Takýto typ krému dokáže predlžiť hnedú farbu pleti, upokojí ju, hydratuje a zvýši produkciu melanínu. Nezabúdajte však ani na dostatočný pitný režim.

Nezabúdajte na peeling

Síce si peelingom odstránite odumreté kožné bunky, a tým pokožka trochu vybledne, no neuveriteľne sa rozžiari. Vďaka tomu tak bude vyzerať opálenejšie ako koža, ktorá má na sebe vrstvu odumretých buniek. Nezanedbávajte peeling, inak sa pokožka začne šúpať a narobia sa vám na nej nepravidelné farebné škvrny.

V žiadnom prípade sa nedepilujte

Ak si chcete opálenie udržať čo najdlhšie, rozhodne by ste si nemali odstraňovať chĺpky depilovaním či depilačnými krémami. Ak by ste si ich totiž strhávali voskom, poškodili by ste si pigmentáciu, opálenie by tak zmizlo a nič by ste z neho nemali. Najvhodnejším spôsobom je holenie, vďaka ktorému ostane pokožka nepoškodená.

Chladnejšia sprcha neuškodí, ale pomôže

Pri sprchovaní by ste nemali používať horúcu vodu, ktorá ničí vrchnú vrstvu pokožky a stráca pigmentáciu. Skúste sa radšej umývať vlažnou vodou alebo uprednostnite kúpanie, ktoré je k pleti šetrnejšie. Takisto je dôležité, aby ste uterák nešúchali po pokožke alebo iba jemne pritláčali, inak prídete o veľkú časť opálenia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 21:39