Tu je niekoľko cenných rád a trikov, ako upraviť okolie nechtového lôžka.Pexels
StoryEditor

Všetko o nechtoch: Starostlivosť manikúrou končí, toto všetko by ste mali urobiť pred lakovaním

31.07.2022, 12:00
Krása a móda

Pokožku na rukách môžete mať ako bábätko, no ak sa nebudete starať aj o svoje nechty, celý dojem pokazíte. A to nehovoríme len o lakovaní, podstatnejší a prvotný krok pred manikúrou je dbať o zdravie nechtového okolia.

Tu je niekoľko cenných rád a trikov, ako upraviť okolie nechtového lôžka.

  • Aj nechtová kožtička potrebuje hydratáciu. Keď ju budete pravidelne krémovať alebo používať oleje, nebudú sa vám tvoriť ani zádery.
  • Na skracovanie nechtov nepoužívajte kliešte, ale klasické nožnice. Klieštiky zanechávajú na nechtoch drobné praskliny, ktoré voľným okom nevidíme, ale čím sme staršie, tým viac sa majú nechty následne tendenciu štiepiť.
  • Na kovové pilníky zabudnite a nahraďte ich skleneným alebo papierovým variantom. Dvojnásobne to platí, ak majú vaše nechty tendenciu lámať sa a štiepiť.
  • Nechty pilníkujte len jedným smerom, inak sa opäť ničí ich štruktúra a majú sklony lámať sa.
  • V chladnom počasí potrebujú ruky i nechty špeciálnu starostlivosť. Počasie ich doslova ničí, a tak by sa po výživnom laku mali poobzerať i tie dámy, ktoré bežne nechodia na manikúru. Takýto lak nechty spevní a zároveň ochráni pred všetkým, čo ich v zime poškodzuje.

Vedeli ste, že...? Priemerne nechty rastú o 3 mm za mesiac, ale celý proces sa začne spomaľovať už po štyridsiatke. Mimochodom, aj nechtoch máme vrásky, prejavujú sa ako zvislé ryhy. “

Ďalší krok - manikúra

Štúdie ukazujú, že ženy, ktoré chodia na manikúru, považuje ich okolie za mladšie než v skutočnosti sú. No skôr, ako zoberiete do ruky prvý lak na nechty, ktorý máte na poličke, mali by ste niečo vedieť o farbách. Niektoré odtiene upozorňujú na známky starnutia vašich rúk, iné majú opačný účinok a v priebehu niekoľkých sekúnd môžete vyzerať mladšie.    

Základné pravidlo znie, čím staršia žena, tým jemnejšie nechty. Ale ani nude a ružové odtiene nemusia byť vždy tá najvhodnejšia voľba. Ak máte lak na nechty podobný tónu svojej vlastnej pokožky, manikúra nie je natoľko výrazná, aby upútala pozornosť. V takom prípade pohľad preskočí z nechtov automaticky na kožu na rukách, a ak už prejavuje známky starnutia, problémové oblasti ako žily, vrásky a pigmentácia budú výraznejšie.

Pozornosť na nechtoch udržíte síce neutrálnymi farbami, ale v odtieňoch s nádychom do oranžova alebo prímesou koralovej či broskyňovej farby. Je to záruka, že odvediete pozornosť od kožných prejavov súvisiacich s vyšším vekom.

 „Náš tip: Oválny tvar nechtov pomáha prstom vyzerať dlhšie a ruky vďaka tomu vyzerajú mladšie. S pribúdajúcimi rokmi nechty postupne skracujte, ale tvar kopírujúci špičku prstu zachovajte."

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 00:58