Časté popíjanie alkoholu sa môže odzrkadliť na vašej pleti.unsplash
StoryEditor

Pohár vína k večeri? Aj ten sa môže odzrkadliť na vašej kráse, toto robí s pleťou alkohol

10.05.2022, 16:00
Krása a móda

Pohár vínka k filmu, pivo po obede či miešaný drink s kamoškami v meste. Tieto situácie nie sú ničím výnimočným. Dalo by sa dokonca povedať, že popíjanie alkoholu počas rôznych udalostí je akousi slovenskou rutinou či povinnou jazdou a samozrejmosťou.

Dnes sa vám možno zdá, že takéto nevinné, príležitostné popíjanie vám nemôže uškodiť. Opak je však pravdou a ani nebudete vedieť kedy a ako, no vaše telo a pleť vám tie poháriky raz-dva spočítajú.

Nerobte si z alkoholu vrásky

Všemožne sa snažíme oddialiť známky starnutia na našej tvári. Polička v kúpeľni by pokojne mohla konkurovať tej v drogérii. Taký krémik, onaké sérum, ale zároveň si doprajeme niekoľkokrát do týždňa doping vo forme alkoholu. Naša pleť potrebuje výživu predovšetkým zvnútra, a aby vyzerala a bola zdravá, potrebuje byť najmä hydratovaná. Alkohol však má opačný účinok, čo sa odzrkadlí aj na pleti. Bude pôsobiť mdlo, nebude svieža a rovnako tak, keď pleť nemá dostatok vody, odzrkadlí sa to aj na vráskach. A tým by ste sa rady ešte nejaký čas vyhli. Alebo? Keď už predsa len neodoláte poháriku vína s priateľmi večer v bare, nezabudnite piť. Okrem vína aj čistú vodu! Veľa čistej vody. Pite minimálne toľko vody, ak nie viac, koľko vína. Ráno sa vám poďakuje nielen vaša pleť, ale aj hlava.

Prázdne kalórie

Nielen piňa colada plná džúsu a smotany či mohito dosladené cukrom sú kalorické bomby. Nezabudnite, že každá kvapka alkoholu obsahuje nejaké množstvo kalórii. A aj tie sa vám započítavajú do vášho denného príjmu. A poznáte to... Pohárik ku poháriku, prebytočná kalória ku kalórii a ani sa nenazdáte a budete o pár kíl ťažšia. A to ste vlastne ešte ani nejedli. Ale to príde. To popíjanie totiž chodí ruka v ruke s chuťou do jedla a pri pohári vína si rada pochutnáte na výborných syroch, pražených arašidoch či chrumkavých chipsoch. Takže dámy, pozor na to! Keď alkohol, tak príležitostne, nech sa potom nemusíte utápať v žiali samy nad sebou.

Opuchnutá a s kruhmi pod očami

Rána po prehýrenej noci sú ťažké, čo si budeme hovoriť. Nielenže nám naša hlava dáva jasne najavo, že to, čo sa včera dialo, bolo už cez čiaru. A nehovoríme tu o výčitkách svedomia. Ale čo tie oči? Veď ich skoro nie je vidno a máte pocit, že aj tá tvár, na ktorú sa práve pozeráte v zrkadle, je vám nejaká cudzia? Áno, aj nedostatok spánku môže spôsobiť to, že dnes nevyzeráte práve atraktívne, no treba zdôrazniť, že opuchy očí, tmavé kruhy pod očami a tiež naliata tvár sú len dôkazom toho, že ste včera toho vypili viac ako bolo, povedzme, nutné. A viňte za to aj soľ v chipsoch a vo všetkých snackoch, ktoré ste večer pred tým s takou chuťou jedli.

Nebudeme však lamentovať. Vypite veľký pohár vody, možno aj dva, a začnite čarovať s mejkapom, nech sa na seba začnete aspoň trošku podobať. A! Nezabudnite, že nabudúce si ten kapurkový, jeden, dva, tri, radšej odpustite.

Dať si sem-tam alkohol v rozumnom množstve je úplne v poriadku. Rovnako tak je v poriadku, keď pohár vína odmietnete. Stále však platí, že s drinkami opatrne. Pretože to, že sa ich pravidelné užívanie podpíše na vašej kráse je nič oproti tomu, čo môže vo väčšom množstve napáchať na vašom tele a duši.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 00:49