Mária ČírováProfimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Mária Čírová v novom videoklipe: „Po 25 rokoch som sa vrátila do kroja,“ smeje sa speváčka

13.12.2023, 12:17
Celebrity

Sympatická hudobníčka Mária Čírová (35) má na konte ďalšiu krásnu pesničku. Vznikla k rozprávke Tri zlaté dukáty, ktorá čaká na svoju premiéru. Pozrite si videoklip ako prví!

Rozprávka Tri zlaté dukáty je novinka z dielne RTVS, ktorá bude prvý krát odvysielaná na Štedrý večer. 

Režijná koncepcia nadväzuje na pôvodný autorský zámer profesora Stanislava Párnického nakrútiť štedrovečernú televíznu rozprávku ako klasický príbeh o boji dobra so zlom s typickými charaktermi a vzťahmi, odohrávajúci sa nie na kráľovskom dvore, ako je častým pravidlom, ale v dedinskom prostredí, sviežo, nápadito a s ľahkosťou.

Čo vás čaká?

Juraj je statočný pastier oviec z malej dediny. V malej  chalúpke sa tlačí s bratom Ondrom a jeho tehotnou ženou Zuzkou. Kvôli zdieraniu zámockého pána Blažeja vidí Juro svoju jedinú možnosť v ceste do sveta. Na svoj sen si šetrí a s pomocou miestneho učiteľa, ktorý ho učí písať a čítať. Všetko plynie podľa jeho predstáv, lenže do jeho osudu zasiahnu dve ženy: jednou je zaľúbená krčmárska dcéra Kata, ktorá  si vysníva Juraja za svojho ženícha a tou druhou je Júlia. Júlia je zakliata zámocká pani, ktorú pred 300 rokmi zakliali mocichtiví príbuzní, aby sa zmocnili jej titulu a majetku. Júlia je odsúdená zjavovať sa iba každých sto rokov, kým sa nenájde niekto, kto ju za zlatý dukát odkľaje.

image

Rozprávka Tri zlaté dukáty.

rtvs

Ten niekto však dukát nesmie minúť, inak Júlia zase zmizne. To sa už dva krát aj stalo. Vo chvíli, kedy uplynulo tristo rokov, zjaví sa Júlia s posledným dukátom a poslednou šancou na záchranu práve Jurajovi. Dúfa, že to bude práve on, komu sa ju podarí odkliať. Juraj si však chce za dukát kúpiť lístok na loď do Ameriky, kde chce začať nový život. Preto ho od Júlii príjme a myslí si, že tým je vec vybavená. Júlia je akože odkliata a obaja môžu ísť svojou cestou. Ani vo sne mu nenapadne, že jeho starosti s touto záhadnou dievčinou sa len začínajú. To je príbeh novej vianočnej rozprávky RTVS Tri zlaté dukáty, ktorú diváci uvidia už 24. decembra o 20.30 h na Jednotke.

POZRITE SI VIDEOKLIP

Videoklip k rozprávke Tri zlaté dukáty.

„Pôvodný text je postavený na osudovom stretnutí dvoch mladých ľudí patriacich nielen k rozdielnym sociálnym skupinám, ale aj k rozdielnej dobe v rámci časovej osy. Po modifikácii textu vďaka dramaturgickým pripomienkam získala režisérska verzia scenára rozsah a dynamiku, ktorá zodpovedá zámeru vyrozprávať príbeh, ktorý bude fungovať v akčnej, humornej, romantickej aj melodramatickej rovine. Aj keď pracujeme s osvedčeným rozprávkovým motívom: statočný mládenec oslobodí zakliatu devu a žijú šťastne až do smrti, podarilo sa nám spracovať ho sviežo a netradične. Väčšinou sa mládenci do zakliatych dievčin zamilujú na prvý pohľad, v tomto prípade je hlavný hrdina v rozpakoch. Čo si má chudobný, ale moderný chlapec túžiaci po živote v Amerike počať v roku 1900 s čudáckou slečnou patriacou správaním a rozmýšľaním do čias neskorej renesancie? Táto netradičná zápletka poskytuje množstvo humorných situácií,“ prezradila režisérka Mariana Čengel Solčanská.

FOTO z rozprávky nájdete v GALÉRII

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:17