Aneta Parišková si prešla náročnou liečbou rakoviny.
StoryEditor

Aneta Parišková: O 50-ke a zákernej rakovine, ktorá jej priniesla aj pozitívne zmeny

30.05.2023, 13:10
Celebrity

Známa moderátorka Aneta Parišková hovorí, že si nevedela predstaviť aké je to mať 50, ani že by sa vydala po 40-ke. Život má pre nás, ale mnoho prekvapení. Jedna krutá rana osudu bola pre blondínku diagnóza rakoviny. Avšak teraz vie pomenovať aj pozitívne zmeny, ktoré paradoxne prišli do jej života počas liečby. Oporou jej stále je, jej tretí manžel Miroslav.

Život je krehký a pominuteľný. Svoje o tom vie obľúbená moderátorka Aneta Parišková. Pred niekoľkými dňami oslávila okrúhlo 50-ku a pri tejto príležitosti bilancovala život. Keď jej diagnostikovali rakovinu život sa jej otočil naruby. Bojovala zo všetkých síl, moderovala s parochňami a veľa plakala. Paradoxne je to neuveriteľné, dnes však tvrdí, že to bol dar z nebies. „Rakovinu, ktorá mi náhle a nečakane vstúpila do života, vnímam ako Boží dar, za ktorý som vďačná. Priniesla mi do života veľa pozitívnych zmien," uviedla v novej knihe Viery Lipčákovej Lacovej Nádej bez záruky.

Plakala som na záchode

„V momente, keď som sa po prebdenej noci dozvedela, že mám v hrudníku veľký nádor, oznámila som to svojmu manželovi, ospravedlnila som sa v práci, schovala som sa na záchode, kde som pani učiteľke dala pokyny so škôlkou, bratovi a švagrinej, ktorí boli s chlapcami som dala tiež pokyny. A potom som sa zrútila a už len plakala," spomína moderátorka. Keď prešli emócie zúfalstva rozhodla sa bojovať. Absolvovala chemoterapiu, pre ktorú prišla o vlasy. Napriek tomu na obrazovke moderovala správy hrdo a za parochňu sa nehanbila. Počas liečby bola vysilená, ale nie bez chuti do života. „K mojej choroba sme pristupovali veľmi pragmaticky. Zo všetkých síl som sa snažila vyliečiť, ale zároveň sme sa akoby pripravovali na moju smrť," hovorí v publikácii. Bojovať musela kvôli trom synom a blízkej rodine.

Toxické vzťahy

Manžela Miroslava si zobrala rok pred tým, ako jej diagnostikovali rakovina. Utrápenú moderátorku sa nechystal opustiť, práve naopak. Ich vzťah to utužilo. S odstupom času vie povedať, že za jej chatrným zdravím má hľadať i trápenie z nešťastných vzťahov z minulosti. Prvé manželstvo s Davidom Dočekalom skončilo nepríjemným naťahovaním. Rovnako tak aj s druhým manželom Markom Sedlmairom. Moderátorku začali časom trápiť tri vážne choroby. Najskôr zápal obličiek, zápal bedrového kĺbu a napokon pásový opar. Brat ju po všetkých peripetiách presvedčil, že je najvyšší čas ísť na veľkú preventívnu prehliadku. Bolo o 5 minút 12. 

image

Aneta Parišková s prvým manželom Davidom Dočekalom.

Profimedia - Standardni obsah
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 12:53