Daniel Heriban získal získal v roku 2012 ocenenie DOSKY v kategórii Mužský herecký výkon. FOTO: TASR/Štefan PuškášTASR
StoryEditor

Dano Heriban mal pokračovať v tomto seriáli. Televízia musí riešiť čo urobí s jeho postavou

24.05.2023, 12:09
Celebrity

Správa o nečakanom a náhlom úmrtí herca a hudobníka Dana Heribana († 43) zaskočila celú slovenskú umeleckú scénu. Úspešný herec mal pokračovať ako primár v markízackom seriáli Druhá šanca. V pondelok ešte makal na skutočnom príbehu o brutálnom sériovom vrahovi.

Herec skonal vo svojom dome vo Svätom Jure. „V ranných hodinách sme k pacientovi vyslali posádku záchrannej zdravotnej služby, ktorá ho na mieste zásahu oživovala. Resuscitácia však bola neúspešná, preto bol následne na miesto vyslaný obhliadajúci lekár,“ uviedol pre Joj hovorca záchranárov Martin Balko k smrti obľúbeného herca Dana Heribana, ktorá dnes ráno šokovala Slovensko. Preslávil sa hudobou produkciou aj mnohými hereckými úlohami. Fanúšikovi na neho nezabudnú najmä ako dedinského štramáka Ďura Brmbalíka v seriáli Horná Dolná, ktorého nakrúcanie sa definitívne ukončilo minulý rok. 

Pokračovanie však dostane na Markíze dramatický seriál Druhá šanca, v ktorom stvárnil Daniel Heriban jednu z ústredných tvári, primára psychiatrie Erika Hatinu. Televízia sa už pritom na adaptovanie tretej série Druhej šance začína pripravovať.

Ako uviedol portál Mediaboom niektoré hlasy naznačovali, že s výrobou by mohla začať už počas tohto roka, do vysielania však nové časti seriálu plánuje až v budúcom roku. Dá sa očakávať, že ich nebude môcť uviesť skôr, ako sa na obrazovky dostane taliansky originál, ktorý by mal 3. sériu odštartovať na jar 2024. Markíza tak bude musieť v príprave Druhej šance riešiť, čo urobí s postavou Erika Hatinu.

Pred dvomi dňami naplno pracoval

Daniel Heriban ešte v pondelok pracoval na pripravovanej minisérii pod značkou Voyo Originál s názvom Metóda Markovič: Hojer, ktorá prinesie skutočný príbeh o brutálnom sériovom vrahovi Ladislavovi Hojerovi.

„Úprimne som odvtedy, čo ma zastihla správa o smrti Dana Heribana, úplne v šoku a myslím na jeho rodinu. Postava Hojerovho obhajcu Štefana Žabimajerského je jedna z mojich najobľúbenejších z celej série. Dano Heriban bol pre túto rolu ako stvorený, pretože oplýval rovnakými vlastnosťami. Bol to poctivý, zodpovedný profesionál a zároveň veľmi citlivý človek. Jedným výrazom tváre dokázal zahrať to, na čo iní potrebujú mnoho slov. Česť jeho pamiatke,“ povedal kreatívny producent Voyo Tomáš Hruška.

image

Seriál Druhá šanca.

Markíza

Po nečakanom úmrtí herca reaguje Markíza tým, že už dnes v hlavnom vysielacom čase odvysiela doteraz nezverejnené, prémiové časti komediálneho seriálu Horná Dolná.

image

Horná Dolná bude opäť na obrazovkách.

Markíza

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 03:43