Tomáš Eibner, producent a režisér.
StoryEditor

Režisér Tomáš Eibner o zákulisí šou Bez servítky: „Aj omáčka na stene má svoje čaro!“

05.03.2023, 17:00
Celebrity

Režisér a producent kuchárskej šou Bez servítky prezradil, aké kuriózne situácie vznikajú na kastingoch aj na samotnom nakrúcaní obľúbenej jojkárskej relácie. Koľko dostanú súťažiaci na nákup, aké biznarosti sa počas nakrúcania dejú a aká je cesta k výhre sa dozviete v rozhovore.

Čo všetko musia predviesť záujemcovia na kastingoch do šou Bez servítky?

V prvom rade nás zaujíma ich spontánne selfie video, kde by mali čo najúprimnejšie predstaviť seba a svoje menu, s ktorým by chceli vyhrať 1 000 eur. Veľmi sa mi nepáči, keď sú videovizitky strojené a umelé, ľudia sa veľakrát prezentujú tak, že čítajú svoje odpovede z dopredu napísaných textov. Chceme spoznať ich prirodzené charaktery a nie dokonalé slohové práce. To isté platí aj o jedlách – chceme vidieť ich najlepšie výtvory a nie fotky posťahované z webu.

Kto určite nemá šancu dostať sa do užšieho výberu?

V poslednom období sa nahromadila zvláštna skupinka ľudí, ktorí nám už vo svojich vizitkách sľubujú konflikty a takouto zvláštnou cestou si hľadajú cestu do Bez servítky. Aj keď to tak veľakrát nevyzerá, my v prvom rade hľadáme účinkujúcich do kuchárskej šou a nie do ringu.

Vznikajú pri výrobe nejaké kuriózne situácie, ktoré na obrazovke nevidíme?

Je to reality šou, takže tie budú vznikať vždy. Naposledy sme riešili presunutie piatkového nakrúcania na deň neskôr, keďže po nakrúcaní deň predtým oslava pokračovala aj po vypnutí kamier a jeden náš účinkujúci prespal na policajnej stanici a druhému sme sa nevedeli dovolať. Inokedy po príchode k účinkujúcemu vysvitlo, že nemá kúpené ingrediencie na varenie. Rozhodol sa, že si nakúpi až ráno. Odišiel a štáb naňho čakal viac ako dve hodiny. Ďalšieho účinkujúceho zas nájomca v deň nakrúcania vyhodil z bytu a s ním aj celý náš štáb. Zažili sme už aj vybraté hotové jedlo z mrazničky a objednanú pizzu… Našťastie, väčšinou pracujeme s mimoriadne zodpovednými ľuďmi.

image

V šou Bez servítky výherca zhrabne 500 eur.

Ako sa vám pracuje s takýmito amatérmi v porovnaní s profesionálmi?

Keby varili len profesionáli, bola by to z dlhodobého hľadiska asi nuda. Nemusí byť vždy všetko dokonalé, svoje čaro má aj omáčka na stene po mixovaní či popadané ingrediencie pod stolom. Okrem toho, je veľmi málo známych tvárí, ktoré by nás pustili domov a zostali pritom autentické. Ale ak sme pri profíkoch, tak do Bez servítky mieria aj víťazi kuchárskej šou MasterChef z rôznych krajín, ktorí nás budú svojím varením určite inšpirovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 13:03