kitchenette.cz
StoryEditor

Engadiener, recept na zdravé mlsanie

22.12.2016, 11:00
Recepty a tipy
Tento recept robím každý rok. Je to jeden z mojich najobľúbenejších vianočných maškŕt. Jednoduchý, rýchly a chutný. Dokonca žiadna piplačka s tvarovaním dokonalých rožtekov, žiadne šľahanie, žiadne zdobenie, vykrajovanie, potieranie, lepenie. No neznie to ako z reklamy na dokonalé pečivo?

INGREDIENCIE
175 g pšeničnej nebo špaldovej celozrnnej múky

90 g masla

70 g hnedého cukru

vanilka (z lusku nebo esencie), vanilkový cukr

1 vajíčko

1/3 lyžičky prášku do pečiva

60 g sušeného ovocia (hrozienka, brusnice, slivky..)

70 g orechov (mandle, lieskové, vlašské, pekanové, pistácie, semienka lanové, chia, sezamové..)

štipka soli

kôra z jedného bio citrónu

Niekedy pridáme štipku škorice, muškátového oriešku, zázvoru…

POSTUP
Zmiešajte všetky ingrediencie okrem orechov, sušeného ovocia a vznikne vám riedka hmota. V tomto momente pridajte aj tie zvyšné ingrediencie, dobre premiešajte a rozdeľte na štyri rovnaké diely.
Každý diel zabaľte do potravinovej fólie tak, aby vznikol úzky, rovnako silný valček, v priemere tak 2 cm. Valčeky dajte do mrazničky oddýchnuť, kvôli tomu, aby ste ich mohli pohodlne nakrájať na kolieska vrátane pevnejších orechov.
Keď budú dostatočne zmrznuté, predhrejte rúru na 160 ° C. Valčeky nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5 cm a pečte na plechu- na papieri na pečenie. Príliš sa nezväčšia, takže rozostupy robte štandardné. Dávajte pozor, kolieska sú veľmi rýchlo hotové a ak to trochu pretiahnete, môže sa stať, že sušené ovocie sa spáli, skaramelizuje a zhorkne.

Originál recept nájdete tu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 13:09