Evitapress
StoryEditor

Dlhoočakávaný film Všetko alebo nič od Evity Urbaníkovej prichádza do kín už 12. januára

18.11.2016, 15:00
svetevity.sk
Nedávajú si servítku pred ústa, takže prvý trailer je podľa distribútora do pätnásť rokov neprístupný, ale pod drsnou maskou hľadajú nežnú lásku. Romantická komédia o dvoch majiteľkách malého kníhkupectva a ich milostných kotrmelcoch.

Všetko sa to začalo v roku 2007, keď 12. mája vyšla prvá Evitovka VŠETKO ALEBO NIČ. Okamžite sa stala bestsellerom číslo 1 a dodnes sa jej na Slovensku predalo viac ako 160.000 kusov. S veľkým úspechom vyšla aj u susedov v Českej republike. Tentokrát príde na pult kníhkupectiev už čoskoro reedícia vo filmovom šate a v troch jazykových mutáciach. Najznámejšia Evitovka v limitovanej edícii s filmovou obálkou bude teda dostupná nielen na Slovensku, ale aj v Čechách i Poľsku. 

Veľká väčšina žien, ktoré milujú Evitine knihy, určite čítala tento kultový bestseller, a to niekoľkokrát. Evitin rukopis je jedinečný a všetkým dobre známy. Túto knihu písala moderným, dravým jazykom, čo v dobe keď vyšla, nebolo ešte celkom zvykom. A možnože len slovami a písmenkami správne pomenovávala emócie v tom pravom slova zmysle. Drzo a bez servítky sa vyjadrovala o veciach, ktoré si prežila. Nevymýšľala si, ale zažila to ona sama, na vlastnej koži. A dala to na papier. Ženám sa to páčilo, bolo to niečo, čo napísal život a ony chceli čítať skutočné príbehy... Chýbali im slovenské knižky, v ktorých by našli samy seba. Chýbali im názory iných žien, ktoré zažili niečo podobné ako ony, či už s mužmi, kamarátkami alebo niečo celkom iné. Hľadali odpovede, chceli sa s niekým podeliť o svoje pocity. Častokrát v ťažkých životných situáciách nevedeli ako ďalej, a tak hľadali pomocnú ruku = silné ženské puto, ktoré drží spolu a spoločne zažíva všetky vzlety a pády, ktoré život prináša... Presne tak ako v knižke Linda a Vanda...

A tak sa pre viaceré z nás Evita stala a dodnes je veľkou inšpiráciou. Kniha VŠETKO ALEBO NIČ dosahovala taký úspech, že Evita napísala aj jej pokračovanie...a to nie je všetko. Takmer po desiatich rokoch od vydania prvej Evitovky VŠETKO ALEBO NIČ prichádza v januári 2017 do našich kín aj celovečerný film s rovnomenným názvom. Už teraz sa povráva o trháku a megahite. Niet divu, veď film okrem výborne napísaného scénára, réžie, či napínavého deja, má aj hviezdne herecké obsadenie. Hlavné mužské úlohy si vo filme zahrali dvaja herci - uznávaní poľskí fešáci: Michał Żebrowski a Paweł Deląg. Praktickú a zodpovednú Lindu si zahrala Tánička Pauhofová, bláznivú a nezávislú Vandu zase Klára Issová. Dej oživujú celkovým vzhľadom a vtipnými príhodami aj dve vedľajšie mužské postavy - filmoví partneri: Edo (Ľubko Kostelný) a Leo (Petr Vaněk). Okrem nich sa v kultovom filme objavia aj Zuzana Krónerová, Ondřej Sokol, Petra Hřebíčková, Luděk Sobota, či Leoš Mareš.

Máte sa naozaj na čo tešiť!

Zdroj: evitastore.sk

O filmovom, ale aj skutočnom priateľstve medzi Táňou Pauhofovou a Ľubom Kostelným si môžete prečítať v našom novembrovom Evita magazíne :)

Evita magazín

menuLevel = 1, menuRoute = magazin, menuAlias = magazin, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = true
24. apríl 2024 23:29